Burek
Prikuhe in priloge - www.kuhajmo.comNajprej pripravimo vlečeno testo: moko damo v skledo, v sredini napravimo vdolbino za jajce, olje in sol. Prilivamo toplo vodo in z roko mešamo tako, da je testo na sredini vedno gladko....
Burek
Sladice in peciva - www.kulinarika.netVse sestavine razen skute zmešamo, nazadnje dodamo še skuto in še malo zmešamo. V malo širši posodi testo pomakamo v nadev in ga polagamo v pekač, vsak list posebej. Preostanek nadeva...
Sirov burek
Ostale jedi - www.kulinarika.netIz navedenih sestavin zgnetemo testo, dlje ga bomo gnetli, lepše bo - cca. 20 minut. Ne sme se nam prijemati na roke ali posodo. Nato ga pustimo počivati kakšne pol ure, medtem pa pripravimo...
Sirov burek
Za testo damo v skledo moko, dodamo vodo, pomešano s kisom, oljem in soljo, in zamesimo mehko testo. Razdelimo ga na šest majhnih hlebčkov. Namažemo jih z oljem, damo vsakega posebej...
Burek z nepasirano skuto
Nadev: z vilico rahlo zmešamo skuto, jogurt, 2 jajci, žlico olja in malo soli. Masa ne sme biti gladka (homogena), ampak morajo ostati grudice skute ter neenakomerno porazdeljena rumenjaka...
Porov burek
Glavne jedi - www.kulinarika.netNajprej narežemo por na tanke kolobarje in ga skupaj s čebulo pražimo, dokler ne "oveni", dodamo mu dve razžvrkljani jajci, tri žlice kisle smetane ter sol po okusu, to vse...
Špinačni burek
Glavne jedi - www.kulinarika.netŠpinačo nasekljamo in operemo. Nato ji dodamo sol, muškatni orešček po okusu ter eno jajce. Vse skupaj zmešamo kar z roko, saj se med mešanjem z roko tudi špinača malo poleže in temeljito...
Mesni burek
marmelina.siEnostavni mesni burek oziroma burek »na hitro« - brez zamudnega vlečenja testa. Čebulo drobno nasekljajte. V kozici stopite maslo (20 g) in na njem počasi pražite čebulo,...
Pizza burek
Ostale jedi - www.kulinarika.netPekač namastimo z oljem in prekrijemo s plastjo testa, katerega rahlo premažemo z oljem in to še dvakrat ponovimo. Paradižnikov pire zmešamo s soljo, poprom in origanom ter rahlo premažemo...
Šarenac - burek
Glavne jedi - www.kulinarika.netMeso solimo, dodamo malo olja, premesimo in pustimo vsaj pol ure počivati. Krompir, čebulo in česen olupimo ter narežemo na majhne kocke (čebulo in česen čim bolj na drobno), dodamo...