Polnjeni muffin - kruhki
Sladice in peciva - www.kulinarika.netMoko, sol, kvas (če je svež, pa kvasni nastavek) zmešamo skupaj in dodamo vodo - ne vem točno koliko, ker sem jo kar iz pipe dolivala v skledo. Zamesimo, damo vzhajat, spet premesimo...
Ribja lazanja s špinačo in paradižnikom
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netMoko in pšenični zdrob zmešamo, vsujemo v skledo in naredimo jamico, v katero ubijemo jajca. Z vilico jih razmešamo in postopoma vmešavamo moko, dokler je ne zmanjka. Če jo je premalo,...
Baklava (začinjena, z več oreški in sezamom)
Sladice in peciva - www.kulinarika.netPazimo, da se testo ne izsuši! Prvi list namažemo po obeh straneh z maslom, margarino ali oljem in ga položimo v namazan pekač, robove, če ni točno odrezan, zavihamo navznoter. Nanj...
Ostanki pire krompirja
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netVse sestavine zmešamo. Če želimo rahlejšo maso, lahko beljak stepemo v sneg. Če se nam zdi pregosto, dodamo žlico ali dve mleka. Na pekač damo peki papir, z žlico nanj polagamo kupčke...
Sirup iz smrekovih vršičkov (proti kašlju)
Ostale jedi - www.kulinarika.netNajprej je potrebno nabrati smrekove vršičke, katerih količino določimo sami. Nato v steklen kozarec za vlaganje naložimo smrekove vršičke (le toliko, da pokrijejo dno) in dodamo sladkor...
Njoki z gorgonzolo - preprosti
V večjo ponev (najboljše teflonsko) nadrobino gorgonzolo in ji dodamo malo smetane. Ponev postavimo na zmeren ogenj (po potrebi ga zvišamo/znižamo, pomembno je, da se zmes ne sprime)...
Vroča čokolada - malo po svoje ( mogoče res malce več )
Mleko segrejemo in odstavimo s štedilnika. Dodamo kakav, premešamo in dodamo kavo. Sedaj res dobro premešamo in postavimo na štedilnik. Ko se nam zdi, da je dovolj vroče, odstavimo...
Slastni muffini z malinami in borovnicami
Sladice in peciva - www.kulinarika.netNajprej penasto vmešamo rumenjake, maslo oz. margarino, polovico sladkorja in vanilin sladkor ter dodamo še olje in mleko. Počasi dodamo moko s pecilnim praškom. Posebej stepemo beljake...
Novoletni obloženi kruhki
Predjedi - www.kulinarika.netBožični klasični okus: jabolko operemo, olupimo, narežemo in postavimo v mešalnik. Dodamo sladkor ter cimet in po potrebi vodo ( jaz je nisem dal, saj sem želel, da je mešanica čim...
Njoki z gorgonzolo
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netMleko segrejemo, tik preden zavre dodamo na drobne koščke narezano gorgonzolo (ne se truditi pri odstranjevanju plesni, ker je to najboljša stvar). Počakamo, da se gorgonzolca stopi...