Špageti z zelenjavno omako
Špagete skuhamo po navodilih, količino pa prilagodimo številu jedcev. Na segreto olivno olje vsujemo na drobne kolobarje zrezan por, ga malo prepražimo in dodamo sesekljan česen, da...
Rajska rižota
Predjedi - www.kulinarika.netPiščančja prsa narežemo na kocke, prelijemo jih s sojino in čili omako, limetinim sokom, dodamo stisnjen česen, curry, ingver (v prahu ali sveže nariban), koriander, poper, rjavi sladkor,...
Gratinirana koruza po Majino
1. Na ognju pogrejemo paradižnikovo mezgo z vsemi naštetimi začimbami. 2. Temu dodamo odcejeno koruzo. 3. Naribamo sir in ga skupaj zmešamo s koruzo ter vse skupaj damo v lončeno posodo...
Piščančji curry
Glavne jedi - www.kulinarika.netDrobno narežemo čebulo in stlačimo česen, narežemo piščanca na kose, primerne za postrežbo. V posodo damo žlico masla ter popečemo čebulo in česen, vendar ne smeta porjaveti. V drugi...
Cvetačni curry s korenčkom in brokolijem
Ostale jedi - web-kulinarika.siKorenje očistimo, olupimo in ga vzdolžno naribamo. Ananasove kose pustimo odcediti. Brazilske oreščke grobo nasekljamo, ter jih v ponvi brez olja svetlo rumeno, pri stalnem obračanju,...
Testenine s sojino omako
Glavne jedi - www.mojirecepti.comČebulo in česen olupimo in sesekljamo. Češnjev paradižnik operemo in narežemo. Izberemo 1 zelen in 1 rdeč čili, ter ju narežemo. Špagete skuhamo v slani vodi, nato jih dobro odcedimo....
Testenine z zelenjavno omako
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netZavremo vodo s soljo in skuhamo testenine. Paradižnik narežemo na koščke, ga stresemo v veliko ponev, dodamo malo olja in malo dušimo, da paradižnik izpusti svoj sok. Večkrat premešamo,...
Rižota z lignji
Potem pripravimo jušno osnovo: ostanke od čiščenja škampov damo v posodo, dodamo lovor in prekrijemo z vodo. Postavimo na ogenj in kuhamo. Preden zavre, odstranimo z ognja, precedimo,...
Žar omaka
Omake in namazi - www.kulinarika.netDrobno narežemo peteršilj in drobnjak, nasekljamo ali stremo česen ter zmešamo z ostalimi sestavinami.
Riž s kurkumo in curryem
Ostale jedi - www.kulinarika.netRiž operemo in namočimo v vodi. Čebulo drobno narežemo in jo zarumenimo na olju. Nanjo stresemo narezan korenček, malo prepražimo, nato pa dodamo odcejen riž. Začinimo, po potrebi solimo...