Kraški žepki
Ostale jedi - www.kulinarika.netListnato testo oblikujemo v kvadrat. Na testu izdelamo cca. 1,5 cm robove. V oba izdelana žepka položimo po 2 rezini pršuta. Zatem v vsakega dodamo še 1/2 že prej narezane mozzarelle....
Tunin namaz
Predjedi - www.kulinarika.netTuno iz konzerve pretlačimo, koruzo stresemo na tuno in to skupaj premešamo, nato dodajamo ketchup, gorčico (vse po občutku in zahtevnosti okusa), nato pridejo začimbe najbolje sveže,...
Višnjevi žepki
Sladice in peciva - www.kulinarika.netRazvaljamo listnato testo in ga razdelimo na enake kose (sami se odločimo, kako velike žepke bi radi naredili). Sproti zavremo 1/2 kompota, dodamo 1-2 žlici sladkorja (odvisno, kako...
Lešnikovi žepki
Sladice in peciva - www.kulinarika.netMoko presejemo na delovno površino, vanjo vtisnemo jamico, v jamico ubijemo jajce, na rob položimo kose masla in potresemo s sladkorjem in z vanilijevim sladkorjem. Na hitro zamesimo...
Čemaževi žepki
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netTesto samo malo razvaljamo in narežemo na 8 cm krat 8 velike kvadrate. Skuti dodamo rumenjak, drobno narezan čemaž, sol in poper. Vse dobro zmešamo. Če je skuta presuha, dodamo žlico...
tunin namaz s kaprami
Omake in namazi - www.gurman.eupredpriprava Kapre stresemo v cedilo, oprhamo pod tekočo hladno vodo in odcedimo. Pločevinki odpremo. priprava V električni mešalnik stresemo vsebino obeh pločevink, z olivnim oljem...
Paradižnikovi žepki
Predjedi - www.mojirecepti.comV posodi zmešamo moko in sol ter dodamo raztopljeno maslo. Počasi prilivamo vodo in oblikujemo gladko testo, ki ga pustimo počivati nekaj minut. V kozici segrejemo olivno olje in na...
Pica žepki
Sladice in peciva - www.kulinarika.netKvas, sladkor in malo mleka damo na toplo, da se kvas napne. Moko stresemo v večjo posodo, dodamo jajce, sol, olje in napet kvas, dolivamo mleko, da dobimo čvrsto testo, ki se ne lepi...
Pikantni žepki
Glavne jedi - www.kulinarika.netV posodi rumeno prepražimo drobno nasekljano čebulo, dodamo z roko pretlačene pelate in začimbe po okusu. Ko voda malo izpari, dodamo mleto meso in kuhamo toliko časa, da masa postane...
Tunin namaz
V skledo damo tuno (iz konzerve), sesekljan česen, peteršilj, smetanov namaz, sesekljane olive ali kisle kumarice, solimo in popramo. Tuno in navedene sestavine dobro pretlačimo z vilico.