Zapečene palačinke
Glavne jedi - www.kulinarika.netIz sestavin za palačinke naredimo testo in spečemo 5 tankih palačink. Na olju prepražimo česen in slanino, dodamo narezane bučke v kolutih ter naribano korenje. Dodamo začimbe, sol...
Mesni Haše vs. Dušeno Zelje
Glavne jedi - www.kulinarika.netPotek (opomba! vse mase so zaokrožene na cca. in odvisno je od vas, koliko nečesa boste uporabili, saj se vse skupaj lahko prilagaja). Na približno petih dekah maščobe pražimo čebulo,...
Polnjene paprike s skuto
Glavne jedi - www.kulinarika.netPripravimo maso iz skute, začimb, sira in šunke, nadevamo papriko in damo v pečico peči. Čez pol ure vse skupaj prelijemo z jajci in smetano in pečemo še petnajst minut. Zraven se ponudi...
Polnjeni lignji na žaru
Lignje očistimo, operemo in dobro osušimo na papirnati brisači. Sir narežemo na palčke. Na rezino pršuta (zašinka ali šunke) damo palčko sira, pol žličke nasekljanega česna in majhno...
Hitra Anina polenta
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netV zavreto osoljeno vodo stresemo koruzni zdrob. Naveden je instant, ki se kuha le 3 minute in je jed resnično hitro pripravljena, lahko pa uporabite pravega domačega, ki sicer zahteva...
Polnjeni kalamari
Ribe in morske jedi - www.kulinarika.netOd 22 ih kalamarov jih damo 18 na stran. Sir na drobno narežemo, pršut zrežemo na tanke rezance 4 kalamare in lovke na drobno sesekljamo, dodamo sesekljan peteršilj in česen, jajce,...
Chili con carne po moje - mega varianta
Enolončnice - www.kulinarika.netNamočen fižol zavremo, dodamo sol in lovorjev list, nato ga skuhamo, ostati pa mora še malo čvrst - po pol ure ga lahko prvič poskusimo. Govedino in svinino narežemo na 2 - 3 cm velike...
Polnjene lune
Predjedi - web-kulinarika.siListnato testo razvaljamo na debelino 3 mm. Izrežemo kvadrate 10x10 cm. Premažeš z razžvrkljanim jajcem. Na kvadratke položiš rezino šunke, sira, žličko gobic, ščepec origana in prepogneš...
Polnjene lune
Predjedi - www.kulinarika.netListnato testo razvaljaš - debelina cca 3mm, izrežeš kvadrate cca 10x10 cm. Premažeš z razžvrkljanim jajcem. Na kvadratke položiš rezino šunke, sira, žličko gobic, ščepec origana in...
Polnjen zajec
Glavne jedi - www.kulinarika.netZajca dobro umijemo z mrzlo vodo in ga nasolimo zunaj in znotraj ter z roko vtremo sol. Kruh nadrobimo ali narežemo na majhne kockice že prejšnji dan, ker je bolje, če je kruh bolj...