Pica Šiška DeLuxe
Najprej moramo narediti testo, ki je podlaga vsake pice. Pri tem receptu uporabimo zmrznjeno testo za pice. Iz vrečke vzamemo 4 zmrznjene kose in jih odtajamo. Odtajamo jih lahko na...
Potica pica
Sladice in peciva - www.kulinarika.netIz kvasa, sladkorja in vode pripravimo kvasec. Moko presejemo v posodo, jo osolimo in dodamo origano. Na sredini naredimo jamico in vanjo zlijemo pripravljen kvasec ter pustimo nekaj...
Neapeljska pica
Glavne jedi - www.viva.siPečico segrejete na 220 º C. Česen strete, paradižnik olupite, in sicer ga za minuto ali dve potopite v vrelo vodo, tako da se lupina napne in jo potem z lahkoto odstranite. Narežete...
Pica sendviči
Sir grobo naribamo. Naribamo tudi šunko oz. salamo (s tem si prihranimo zamudno rezanje). Stresemo v skledo, dodamo vloženo sladko koruzo, sesekljane gobe (če jih ne marate, jih izpustite),...
Vegetarijanska pica
Testo: 1. 200 ml mlačne vode, sladkor, žličko moke in kvas z metlico gladko zmešamo. Pustimo vzhajati, da skoraj podvoji svoj volumen. 2. Kvas prilijemo k moki, dodamo olje in pričnemo...
Zelenjavna špagetna pica
Špagete skuhamo v slanem kropu in odcedimo.Šampinjone očistimo, operemo in narežemo na tanke rezine. Zelenjavo očistimo in operemo. Mozzarello in paradižnike narežemo na tanke rezine,...
Domača česnova pica s sirom
Prikuhe in priloge - www.zenska.siV veliki skledi od mikserja zamešaj kvas in med v toplo vodo. Pusti stati 5-10 minut. Dodaj sol, olje in polovico moke ter zmešaj. Potem še postopoma dodajaj moko, da testo dobi pravo...
Pica na kruhu
Meso, korenček in bučke narežemo na kockice. Na olju prepražimo na drobno narezano čebulo, dodamo korenček in meso ter z dodatkom 2 žlic vode dušimo kakih 10 minut. Vmes premešamo,...
Pica
Ostale jedi - www.ringaraja.netNajprej pripravimo kvasec: v malo tople vode nadrobimo 15 g kvasa (približno 1/3 kocke, ki jo lahko kupimo v trgovini) in dodamo žličko rjavega sladkorja in žličko tapiokine moke. Pustimo...
Špinačna pica
Glavne jedi - www.kulinarika.netNa razvaljano testo za pico naložimo nadev. Najprej namažemo s kečupom, čez potresemo z ementalerjem, obložimo s špinačo. Po vrhu obložimo z mozzarelo in potresemo z origanom oz. z...