Enostavne kremšnite
Sladice in peciva - www.kulinarika.netIz listnatega testa spečemo dve plošči v velikosti pekača pečice. Liter mleka počasi zavremo, medtem pa si pripravimo rumenjakovo maso. Ločimo beljake in rumenjake. V posodo z rumenjaki...
Češnjeva baiser torta
Sladice in peciva - www.kulinarika.net1. Beljake stepemo v trd sneg ob dodajanju sladkorja, dodamo škrob in mandlje, vse narahlo premešamo. 2. Na 3 liste peki papirja narišemo kroge v velikosti tortnega oboda (naredimo...
Pecivo s krem bananami
Sladice in peciva - www.kulinarika.netV 1/2 l mleka vkuhamo maso iz vanilin sladkorja, sladkorja, moke in vanilijevega pudinga. Ohlajeni masi dodamo stepeno margarino. Ohlajen biskvit prerežemo na dva dela (ali pa ga spečemo...
Medena torta
Vse sestavine zamesimo v gladko testo in ga razdelimo v štiri enako velike dele, razvaljamo v velikosti pekača za torte in vsako plast posebej spečemo. Mleko zavremo in dodamo moko,...
Biskvit s piškoti
Jajca, sladkor in vanilin sladkor penasto zmešamo, nato dodamo pecilni prašek, olje, moko, mleko in vse skupaj na rahlo mešamo. Pripravljeno testo vlijemo v pekač in spečemo. Krema:...
Biskvit s skutino kremo
Biskvit: beljake stepemo s polovico sladkorja (10 g). Rumenjakom dodamo ostalo polovico sladkorja, moko, olje, mleko, vanilin sladkor, pecilni prašek, naribano lupinico limone ter to...
Nebeški raj
Priprava biskvita: jajca ločimo. Iz beljakov stepemo sneg (beljakom dodamo malo limoninega soka in vanilin sladkor). Rumenjake s sladkorjem stepemo. Nato dodamo vanilina sladkorja,...
Čokoladni pingvin
Sladice in peciva - www.kulinarika.netPRIPRAVA : jajca ubijemo v skledo in jih s sladkorjem stepamo tolko časa, dokler ne nastane gosta penasta zmes. Na rahlo vmešamo moko in kakav. Zmes vlijemo v pekač. Biskvit spečemo...
Madžarica
Testo: z mešalnikom zmešamo jajca in sladkor, dodamo margarino (sobna temperatura, rezana na kose) in kislo smetano. Nato dodajamo moko s pecilnim praškom ter mešamo, dokler se da,...
Rdeče pecivo
Spečemo biskvit. Ohlajenega prerežemo na pol. Kremo pripravimo tako, da na pari stepamo rumenjake, sladkor in vanilin sladkor. V ohlajeno kremo dodamo kislo smetano, sirne namaze in...