Bela tropska torta
1. V 1 dl gazirane mineralne vode raztopimo 2 žlici Nescafeja in temu dodamo še vsebino 2 vrečk instant capuccina. Mešamo, dokler ne nastane gosta tvarina. Po okusu dodamo do 2 žlički...
Grška torta
Ogrejemo pečico. Ločimo rumenjake in beljake. Beljakom dodamo ščepec soli, umešamo v trd sneg. Rumenjake in sladkor umešamo, počasi dodajamo žlice mletih mandljev in na koncu še moko...
Kapučino kolač
Sladice in peciva - www.kulinarika.netTesto: Rumenjake penasto zmešaj s sladkorjem. Dodaj moko in gustin. Previdno vmešaš še sneg beljakov z malo sladkorja. Peci v manjšem pekaču z visokimi stranicami ali v tortnem modelu...
Gabrijelova torta
Sladice in peciva - www.kulinarika.netNajprej pripravimo svetlo biskvitno testo: jajca ločimo na beljake in rumenjake. Beljake z električnim mešalnikom stepemo v zelo trd sneg. Rumenjake s sladkorjem z električnim mešalnikom...
Maraschino torta
1. Višnje (izkoščičene) sveže ali pa zmrznjene, damo v posodo in jih močno posujemo s sladkorjem v prahu. Pustimo jih stati 2 - 3 ure. Po tem času jih precedimo. Sirup, ki pri tem nastane,...
Aromatična torta
Priprava: 1. Segrejemo pečico. V banjomariji stopimo 4 dag jedilne čokolade. 2. Ločimo rumenjake in beljake. Beljakom dodamo ščepec soli in zmešamo v trd sneg. Rumenjake in sladkor...
Nadina torta
1. Za podlago: v banjomariji stopimo jedilno čokolado. Segrevamo pečico. Ločimo rumenjake od beljakov. V beljake kanemo malo soli in zamešamo v trd sneg. Rumenjake in sladkor penasto...
Torta Kulinarika
1. Za podlago: segrejemo pečico. Ločimo rumenjake od beljakov. V beljake kanemo malo soli in zamešamo v trd sneg. Rumenjake in sladkor penasto umešamo, dodajamo žlice mletih lešnikov...
Torta v obliki zajčka
Sladice in peciva - www.kulinarika.netJajca stepemo s petimi žlicami tople vode in postopoma dodajamo sladkor z vanilijem. Nato primešamo moko s kakavom in pecilnim praškom. Pekač za torto premera 26 cm obložimo s papirjem...
Novoletna torta
Sladice in peciva - www.kulinarika.netBeljake vtepemo v sneg in postopoma dodajamo sladkor. Dodamo moko, pecilni prašek in kokos. Če se zgodi, da je masa pregosta, lahko dodamo malo mleka in še kokosa, da dobimo želeno...