Zeljnati zvitki po vietnamsko
Glavne jedi - www.kulinarika.netZ zelja odstranimo zunanje liste in jih za kako minuto potopimo v vrelo vodo. Lahko pa potopimo vso glavo in z nje osmukamo zunanje liste. Če je pri peclju list še vedno pretrd, ga...
Madžarski zeljnati zvitki z jogurtom
Glavne jedi - www.kulinarika.netListe zelja skuhamo v slani vodi in jih pustimo, da se ohladijo. Odcedimo odvečno vodo in ohladimo. Meso narežemo na drobne kocke in ga dobro zmešamo skupaj z gobami, čebulo, zeleno,...
Grška musaka iz jajčevcev
Glavne jedi - www.kulinarika.netNa maslu popražimo čebulo, da dobi zlato rjavo barvo, dodamo nekaj soli in popra ter zmleto jagnjetino. Dodamo česen. Pražimo, dokler meso ne spremeni barve. Priložimo paradižnikovo...
Nadevani paradižniki ali paprike po grško
Glavne jedi - www.kulinarika.netIzdolbemo paradižnike in odstranimo semena. Položimo sredico v posodo, notranjost votlih paradižnikov ali paprik pa solimo in popopramo. Narežemo čebule in paradižnikovo sredico. Na...
Zeljnati zvitki
Solate - www.kulinarika.netRazdeli zelje na posamezne liste. V vodi naj vrejo 10 minut, odcedi jih in speri z mrzlo vodo. Prereži vsak list na dva dela. Zvij jih, da bodo debeli kaka 2 cm, in nareži na centimeterske...
Grška juha iz drobovine
Juhe in zakuhe - www.kulinarika.netOperemo drobovino. Čreva s svinčnikom obrnemo in jih dobro speremo. Zdrgnemo jih s soljo in poprom in ponovno speremo. Zavremo 5 skodel vode ter dodamo drobovino. Voda naj zavre, nato...
Sladko kisli zeljnati zvitki
Ostale jedi - www.kulinarika.netRazdeli zelje na posamezne liste. Vloži jih v vročo vodo, tam naj vrejo 10 minut. Odcedi in speri z mrzlo vodo. Prereži vsak list na 2 dela. Zvij jih, da so debeli kakšna 2 cm v premeru...
Gobja enolončnica po italijansko
Enolončnice - www.kulinarika.netNa olju popražimo čebulo, dodamo česen in zmleto meso. Dušimo, da meso spremeni barvo. Dodamo koren, paradižnik, bučko in zelje. Ponovno dušimo, da se zelenjava malo omehča. Prilijemo...
Jagnječja jetra po grško
Glavne jedi - www.kulinarika.netJetra narežemo na čim bolj tenke rezine. V posodi za omlete segrejemo olje in na njem pražimo jetra 5 do 6 minut. Dodamo sol in poper, limonin sok in origano. Pražimo še 5 do 6 minut....
Grško zelje
Glavne jedi - www.kulinarika.netNajprej skuhamo zelje in riž. Zelje kuhamo nekje 45 minut, riž pa kakor piše na vrečki. Medtem ko se kuhata zelje in riž, pripravimo meso. Meso prepražimo na čebuli, dodamo začimbe...