Riži-biži
Solimo in pokrito kuhamo približno 30 min (če izberemo kuho v ekonom loncu, kuhamo 15 min).Ko se je grah omehčal (ne sme se skuhati do mehkega!), odstranimo pokrov in pustimo kuhati...
Riži biži
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netMajhne koščke šunke peci, da postanejo krhki. Vzemi jih iz ponve in odcedi. Opraži čebulo in odrezke šunke, dokler se ne zmehčajo. Dodaj teletino in peci, da rahlo porjavi. Dodaj riž...
Solata riži-biži
Solate - www.kulinarika.netSestavine zmešamo, jih prelijemo s kisom in oljem in še enkrat zmešamo. Okrasimo jih s trdo kuhanim jajcem ali jajci. V poletnih dneh lahko uporabimo solato kot samostojen obed. Če...
Soja - biži
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netMaslo in olje stopimo, dodamo rezine slanine in čebule. Dušimo in mešamo. Dodamo krompir, zeleno in korenje ter zalijemo z malo vode. Dušimo do suhega. Dodamo vse druge sestavine in...
Riži biži po moje (tudi za ločevalno dieto)
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netSkuhamo riž in ga odcedimo. Na žlički vročega olja prepražimo grah (in koruzo), solimo in dodamo čajno žličko začimbne mešanice za rižote. Dodamo riž. Premešamo. Serviramo! Pa dober...
Solata na moj način
Iz konzerve s tuno odlijemo olje (če že mora biti, naj ga bo zelo malo) in jo stresemo v skodelico. Nato dodamo koruzo iz konzerve (tudi tam prej odlijemo sok) in dodamo bučno olje....
Moj sushi
Ostale jedi - www.kulinarika.netNajprej pripravimo riž: 5 do 7 x ga operemo v prozorni skledi, ko voda ni več motna, je riž čist. Količino riža določimo glede na število oseb (cca. 30 g po osebi), dodamo dvakrat toliko...
Krompirjeva solata na moj način
Solate - www.kulinarika.netSkuhamo krompir in ga še vročega narežemo na lističe. Slanino narežemo na manjše koščke in jo prepražimo v ponvi, da dobi zlato - rjavo barvo. Prepraženo slanino dodamo toplemu krompirju,...
Moj tunin namaz
Predjedi - www.kulinarika.netVse zgoraj navedene sestavine zmešamo skupaj in postrežemo! Pa dober tek!
Sataraš na moj način
Glavne jedi - www.kulinarika.netČebulo narežemo na rezine, papriko na trakove, paradižnik pa na drobno (jaz ga olupim). Na olivnem olju prepražimo čebulo, da postekleni, dodamo narezan stročji fižol. Ko se malo omehča...