Ješprenj - ričet s krompirjevo polento
Enolončnice - www.kulinarika.netStročnice dobro operemo in pustimo čez noč v vodi, da se namočijo. Vodo, v kateri so se stročnice namakale, odlijemo in natočimo svežo. Vode damo toliko, da za 5 cm prekrije stročnice....
Ričet
Enolončnice - www.kulinarika.netZ mlačno vodo splaknjen ješprenj, meso, celo čebulo, v katero zabodemo klinček, ter olupljene stroke česna damo v lonec, prilijemo hladno vodo, previdno solimo, začinimo z lovorjevim...
Ričet - kmečki
Enolončnice - www.kulinarika.netJešprenj namočimo v vodo in ga pustimo nekaj časa, najbolje čez noč. Prav tako moramo v vodo namočiti fižol, če je le - ta suh, svežega ni potrebno namakati. Prebran, opran ješprenj,...
Ričet
Enolončnice - www.mojirecepti.comPrebran in opran ješprenj in fižol čez noč namočimo. Naslednji dan ju stresemo v lonec, dodamo prekajeno meso, lovorjev list in sol. Zalijemo z vodo in kuhamo 1 uro. Na olju prepražimo...
Ričet brez mesa
Enolončnice - www.kulinarika.netV večji lonec nalijemo cca. 3 l vode, v katero stresemo opran ješprenj. Ko se ješprenj nekoliko pokuha (20 - 30 minut), ga nekoliko zalijemo s kropom in začnemo dodajati zelenjavo;...
Ričet (Ješprenj)
Najprej damo v večji lonec kuhat rebrca, ki jih zalijemo z vodo, da so pokrita. Ko so napol kuhana, dodamo v lonec še ješprenj in fižol ter zalijemo z vodo. Po 15 minutah dodamo še...
ričet
predpriprava Suh fižol čez noč namočimo v hladni vodi; gl nadomestek. Ješprenj v cedilu splaknemo pod tekočo hladno vodo, potem pa ga za nekaj ur namočimo v hladni vodi. Prekajeno meso...
Ričet po babičino
Enolončnice - www.kulinarika.netJešprenj kuhamo 30 min v slani vodi, dodamo poper, kumino, lovor, rumeno kolerabo. Posebej na olju pražimo nasekljano čebulo, ko postekleni, dodamo na trakove narezano papriko, na koleščka...
Ričet s svežimi svinjskimi nogicami
Enolončnice - www.kulinarika.netJešprenj in fižol skupaj namočimo en dan prej. Naslednji dan vodo odlijemo ter prilijemo svežo. Nogice cca. pol ure kuhamo posebej. Ko sta ješprenj in fižol na pol kuhana, dodamo nogice....
Sojin ričet
Enolončnice - www.kulinarika.netJešprenj operemo in damo kuhati v vodo. Dodamo meso. V pokriti posodi kuhamo tako dolgo, da je meso skoraj kuhano. Dodamo narezano zelenjavo, česen, lovorjev list, jušno kocko in sojo....