Solata po mehiško
Solate - www.kulinarika.netSolato in radič operemo ter narežemo na poljubne kose. Ne dodamo kisa ter olja!!! V posodo stresemo še koruzo. Lahko dodamo še paradižnik ali korenček. Preliv: v posodi zmešamo kislo...
Mehiška solata
Solate - www.mojirecepti.comFižol in koruzo stresemo na cedilo, ju speremo pod vodo in damo v posodo. Dodamo na majhne koščke narezano rdečo papriko. Začinimo s soljo, poprom in čilijem, ter dodamo še kis in olje....
Topla piščančja solata
Solate - www.kulinarika.netSolato operemo in jo narežemo na trakove ter jo med seboj zmešamo. Razporedimo jo na tri krožnike. Na olivnem olju prepražimo na precej majhne koščke narezan piščančji file. Posolimo...
Mehiška solata
Solate - www.kuhajmo.comŠunko, papriko in čebulo narežemo na kocke ali rezance, olive pa na kolobarje. Dodamo kuhano koruzo, kuhan fižol, strt česen, sesekljana feferona in sesekljan peteršilj. Sestavine rahlo...
Mehiška solata
Solate - www.kulinarika.netFižol čez noč namočimo. Kuhamo ga skupaj z lovorjem, baziliko in česnom. Ko je fižol ohlajen, mu dodamo koruzo, papriko, narezano na kocke, enako velja za paradižnik. Dodamo še sesekljano...
Listnata solata s piščančjimi prsmi
Solate - web-kulinarika.si1. Pečico segrejte na 180 stopinj (ventilatorsko na 160). Piščančje meso oplaknite pod tekočo hladno vodo in osušite s kuhinjskim papirjem. Začinite ga s soljo in poprom. V ponvi, primerni...
Radičeva pisana solata s semeni
Očistimo ter operemo zelenjavo, dodamo fižol, semena, marinado in vse dobro premešamo. Če semena vsaj 10 minut namakamo, so bolj sočna in tudi bolj okusna.
Solata s piščancen in curry-jem
Solato natrebimo v večjo posodo. Jajca v trdo skuhamo. Piščanca popečemo do rjavkaste barve, dodamo curry, po želji pa še pinjole ter muškatni orešček v prahu. Česen nasekljamo čisto...
Solata s piščancem
Solato, paradižnik, kumaro, papriko, koruzo, radič... pripravimo na dva krožnika. Na vsak krožnik iste količine. Piščančje zrezke zrežemo na trakove ki jih začinimo povaljamo v jajcah...
Solatni krožnik s piščančjim mesom in medenim prelivom
Meso: piščančja prsa narežemo na tanke trakove in jih posolimo, popopramo, dodamo malo timijana in malo rožmarina ter premažemo z žlico gorčice. Pustimo, da se okusi prepojijo in se...