Bobiči
Enolončnice - www.kulinarika.netPanceto narežemo na male koščke in prepražimo, da se mastni del stopi, mesni pa zapeče. Dodamo čebulo in česen, pražimo. Zalijemo z vodo oz. juho, ki je ostala od kuhanja fižola. Dodamo...
Bobiči
¸V loncu z vodo kuhajte rjav fižol, olupljen krompir, ki ste ga narezali na večje kose in slanino, narezano na manjše kockice. Solite in poprajte. Ko je fižol na pol kuhan, dodajte...
Mineštra
Juhe in zakuhe - www.kulinarika.netNa olju prepražimo čebulo. Dodamo na drobne kocke zrezan krompir in malo zalijemo z vodo. Pokuhamo, da se krompir zmehča. Dodamo na kolesca zrezan por, bučke, gobice, paradižnik ali...
Porova mineštra
Enolončnice - www.kulinarika.netPor narežemo na kolobarje, meso narežemo na koščke (velikost po želji). Na malo olja prepražimo čebulo, ko je čebula porumenela, dodamo spasiran korenček. Nato dodamo meso in začimbe...
Grahova mineštra
Juhe in zakuhe - www.mojirecepti.comV večjem loncu zavremo vodo, vanjo stresemo oluščen grah in testenine. Oboje pustimo počasi vreti. Koren zelene in korenje olupimo in narežemo na kocke. Stresemo h grahu in testeninam...
Mineštra
Sesekljano čebulo prepražimo na masti, dodamo še zrezano zelenjavo. Ko je prepražena, jo zalijemo, solimo, primešamo namočen fižol in začimbe ter kuhamo, da se fižol skoraj zmehča....
Zelenjavna mineštra s cmočki
Izbrano zelenjavo dobro operemo in narežemo na manjše koščke. Zelenjavo lahko poljubno izbiramo in kuhamo tisto, ki jo imamo. Čebulo drobno narežemo in jo zarumenimo na olju. Dodamo...
Ajdova mineštra
Meso narežemo na koščke v velikosti lešnika in ga damo kuhati v hladno zelenjavno jušno osnovo. Počasi kuhamo 20 minut. Medtem česen olupimo in sesekljamo. Buče, šampinjone in korenje...
mineštra
Enolončnice - www.gurman.eupredpriprava Posušen fižol stresemo v veliko skledo in prelijemo z mrzlo vodo. Pustimo, da se namaka čez noč. priprava Fižol odcedimo, stresemo v kozico in prelijemo s hladno vodo....
Zelenjavna mineštra
1. Fižol za 24 ur namočimo v posodi za kuhanje v veliko vode. Tudi ko se bo napel mora biti popolnoma prekrit z vodo, da ne bi popokal. Vmes vsaj enkrat zamenjamo vodo. Po 24 urah spet...