Golaževa juha
Enolončnice - web-kulinarika.siGoveje meso v celem kosu operemo pod mrzlo tekočo vodo in ga osušimo. Sedaj ga narežemo na kocke velikosti oreha. čebulo na drobno nasekljamo, korenček drobno naribamo, česen stremo,...
Goveji golaž
Enolončnice - web-kulinarika.siGoveje meso v celem kosu operemo pod mrzlo tekočo vodo in ga osušimo. Sedaj ga narežemo na kose velikosti oreha. čebulo na drobno nasekljamo, česen stremo, peteršilj sesekljamo. Tako...
Ciganski golaž iz govejega mesa
Čebulo olupite in nasekljajte. Papriki očistite in narežite na majhne kocke. Meso narežite na kocke. Vzemite 2 zvrhani žlici fižola iz konzerve in ga s tlačilko za krompir dobro pretlačite....
Golaž po gabersko
Enolončnice - www.kulinarika.netJunečje stegno očistimo odvečne maščobe, ter narežemo na kocke. V posodi ga posolimo, popopramo in pokapamo z nekaj kapljicami kisa, dobro premešamo in pustimo stati pol ure. Nasekljamo...
Ciganski zrezki
Glavne jedi - www.kulinarika.netMeso osolimo, malo potolčemo na eni strani, pomokamo in na razgretem olju na rahlo popečemo z obeh strani. Meso odstranimo in na isti maščobi zarumenimo sesekljano čebulo in posujemo...
Zrezek po cigansko
Zrezke začinimo s soljo, vegeto, poprom, gorčico. Na olju prepražimo čebulo in česen, tako da čebula postekleni. Paradižnik nasekljamo na drobne koščke in ga skupaj z narezano papriko...
goveji golaž po dunajsko
Enolončnice - www.gurman.eupriprava Čebulo olupimo in drobno sesekljamo. V širši posodi segrejemo olje, na katerem sesekljano čebulo počasi rumeno rjavkasto prepražimo. Na papriko stresemo mleto rdečo papriko...
Szegedin golaž
Enolončnice - www.kulinarika.netNareži meso na večje kocke. Vloži mast v globoko posodo, dodaj meso, čebulo in česen in praži, da porjavijo. Dodaj krompir in 3 skodele vode, nato sol in kuhaj naprej. Vloži začimbe,...
Boranja z mesom
Enolončnice - web-kulinarika.siNa razgreti maščobi svetlo prepražimo čebulo in česen, dodamo moko, nekoliko premešamo, ter vse skupaj posipamo z rdečo mleto papriko in takoj zalijemo z vodo ali kostno juho. Ko to...
Ciganski zrezki
Glavne jedi - www.mojirecepti.comSvinjske zrezke potolčemo, solimo in pomokamo. V ponvi segrejemo olje in na njem popečemo meso. Nato ga vzamemo ven in shranimo na toplem. V isti ponvi prepražimo sesekljano čebulo,...