Jagnječja obara z gobami in vrabčki (ne, ne z malimi ptički;)
Enolončnice - www.kulinarika.netZačnemo kot ponavadi s čebulo. Jaz sem dal 4 velike, lahko bi dal bistveno manj, a ker mi je všeč "drizasti" efekt, kot pri bograču, sem jo dal veliko. Zato na začetku segrejemo...
jagnječji ragu z jurčki
priprava Čebulo olupimo in drobno sesekljamo. V posodi segrejemo olje, na katerem posteklenimo sesekljano čebulo. Čisto kokošjo juho pristavimo, zavremo in pustimo na toplem. Meso narežemo...
Jagnječja enolončnica
Enolončnice - www.mojirecepti.comPastinak in korenje operemo, olupimo in narežemo. Čebulo olupimo na narežemo na večje kose. Jagnječje meso operemo, osušimo in iz njega odrežemo maščobo in kite. Narežemo ga na manjše...
Zeljni lonec z jagnjetino
Enolončnice - www.kulinarika.netZelje narežemo na večje kose, krompir olupimo in narežemo na kolobarje, meso operemo, zbrišemo in narežemo na večje kose (približno 4 cm). V loncu segrejemo maslo, dodamo meso, ga potresemo...
jagnječji ragu z grozdjem
predpriprava Meso narežemo na približno 3 centimetre velike kocke, ki jih stresemo v skledo. Česen olupimo in podolžno razpolovimo. Eno čebulo olupimo in drobno sesekljamo. Stresemo...
jagnječji ragu s krompirjem
priprava Meso narežemo na koščke. Čebulo olupimo in drobno sesekljamo. V posodi razpustimo maslo, na katerem prepražimo narezano meso. Sesekljano čebulo stresemo na prepraženo meso....
Jagnječji kotleti na žaru
Glavne jedi - www.kulinarika.netJagnjetino narežemo na kotlete, debele kak centimeter. Premažemo jih z vegeto ali začinko in timijanom ter prelijemo z oljem. Mariniramo 4 ure, nato jih povaljamo v kruhovih drobtinah....
Jagnječja nabodala
15-30minut - www.ringaraja.net1. Bulgur 20 minut namakamo v vroči vodi, ga odcedimo in iz njega iztisnemo odvečno vodo. Medtem pripravimo omako. Kumaro olupimo, jo razpolovimo po dolžini in z žličko izdolbemo semena,...
Štajerska kisla juha po moje
Enolončnice - www.kulinarika.netNogice naj nam mesar naseka vsako na 4 dele. Jušno zelenjavo in začimbe zapakiramo v vrečko iz gaze. Korenje narežemo na kolobarje ali kocke, kot nam je všeč. Čebulo drobno narežemo,...
Piščančja zelenjavna mineštra
Enolončnice - web-kulinarika.siNa kocke narezan piščančji file in vso narezano zelenjavo damo v lonec, zalijemo z vodo ali kokošjo juho, belim vinom, kuhamo ½ ure, dosolimo in ponudimo. Tekočina oz. juha v...