Polnočna juha
Juhe in zakuhe - www.kulinarika.netNa olju dušimo čebulo, pršut in mleto meso. Dodamo na kocke narezan krompir, pelate ali paradižnik, začimbe in vodo. Na zmerni temperaturi kuhamo približno pol ure.
Jota III
Enolončnice - www.kulinarika.netV enem loncu skuhamo zelje, v drugem pa fižol s prekajenim mesom. Ko je kuhano, dodamo k zelju fižol in vodo v kateri se je kuhal. Po okusu solimo in dodamo paradižnikovo mezgo. Na...
Puranji koščki
Glavne jedi - www.kulinarika.netV prepraženo čebulo damo rdečo papriko in pražimo še minuto. Nato dodamo na koščke narezano puranje meso, malo popečemo in zalijemo z vodo. Dodamo začimbe (sol, poper, vegeta, peteršilj,...
Goveji golaž
Glavne jedi - www.kulinarika.netNa razgreti maščobi pražimo sesekljano čebulo dokler ne porumeni. Dodajamo moko in pražimo do rumeno - rjave barve, dodamo paradižnikovo mezgo, sol, začimbe, povrtnino in dolivamo juho...
Svinina s fižolom
Enolončnice - www.kulinarika.netČez noč namočenemu fižolu zamenjamo vodo in ga v pokriti posodi na šibkem ognju približno v 45 minutah skuhamo. Meso razrežemo na grižljaj velike kose in jih popražimo na segretem olju...
Špageti z mesno sekanico
Glavne jedi - www.kuhajmo.comNa olju zarumenimo sesekljano čebulo, dodamo meso in ga dobro prepražimo, da zadiši. Solimo, popramo, dodamo lovorjev list, prilijemo nekaj žlic juhe ali vode in pokrito dušimo. Omako...
Slastni kaneloni
Predjedi - www.kulinarika.netNa olju dušimo čebulo in korenček, pustimo, da se malce ohladi. Iz naštetih sestavin naredimo maso ter jo pustimo počivati v hladilniku 20 minut. Palačinke premažemo z dobljeno maso,...
Preliv za testenine
Omake in namazi - www.kulinarika.netMeso opečemo oz. dušimo na čebuli, dodamo zelenjavo, in dušimo vse skupaj 15-20 min.Dodamo malce moke ter zalijemo z juho, da je omaka prav gosta, dodamo začimbe, ter dušimo še par...
Mediteranska enolončnica s kislim zeljem
Enolončnice - www.kulinarika.net(1) Meso narežemo na manjše kocke. Čebulo in česen drobno sesekljamo. Papriko, korenček in bučko očistimo in narežemo na manjše kocke. Olive razpolovimo. Paradižnike olupimo, iztisnemo...
Testenine za Lano
Zrezke narežemo na poljubno velike koščke (primerne otrokovi starosti). Korenje naribamo, por narežemo in ju na hitro prepražimo na olivnem olju. Ko se lepo razpustita, dodamo na koščke...