Solata iz ohrovta z avokadovo omako in češnjevim paradižnikom
1. Ohrovtovim listom izrežemo olesenele žile in stebla. Ohrovt operemo, osušimo v solatni centrifugi in narežemo na rezance. 2. Ohrovt pokapljamo z limoninim sokom, posolimo in prelijemo...
Sočna solata s popečeno zelenjavo, kruhki in smetanovim prelivom
1. Vse vrste solate operemo in osušimo v centrifugi za zelenjavo. 2. Žar ponev močno segrejemo, pokapljamo z oljem in na njem opečemo kruhke. Pečene kruhke pretresemo v skledo, ponev...
Peteršiljeva solata z jabolki in orehovo omako Vineaigrette
1. Peteršilj in listnato zelenjavo operemo in osušimo v centrifugi za zelenjavo. 2. Jabolka razrežemo na četrtine, jim odstranimo peščišče in jih razrežemo na tenke rezine. 3. Za omako...
gaspačo z avokadovo omako
priprava V posodi pristavimo in zavremo vodo za blanširanje paradižnika. Paradižnik za 20 sekund položimo v krop. Nato ga odcedimo, olupimo, razsemenimo in grobo sesekljamo. Papriko...
Gurmanska solata
1. Operemo in osušimo špinačo. 2. Hruški narežemo na četrtine, jima odstranimo peščišče in ju narežemo na tanke rezine. 3. Tofu narežemo na male kocke. 4. V skledo naložimo špinačo...
Zelena solata z rdečo peso in pinjolami
1. Solato narežemo na rezance in dobro operemo. 2. Rdečo peso olupimo in naribamo. 3. Jabolko izkoščičimo in narežemo na tanke rezinice. 4. Na krožniku zmešamo vse sestavine in jih...
Presni jagodni puding
1. Jagode stresemo v mešalnik in na hitro zmeljemo v tekoče stanje. 2. Dodamo Chia semena in pustimo 15 minut, da se napojijo. 3. Temeljito premešamo, da dobimo popolnoma gladek puding....
Piščanec in kitajsko zelje po kitajsko
Ostale jedi - www.kulinarika.netPiščanca narežemo na 1 cm debele in 5 cm dolge trakove. Kitajskemu zelju odstranimo uvele liste, odrežemo spodnji del stebla (približno 3 cm) nato pa ga povprek narežemo na približno...
Bučkini špageti z aromatično oblogo
1. Za paradižnikovo marinado oprane paradižničke razrežemo na četrtine. Stresemo jih v stekleno skledo, posolimo, dodamo česen, baziliko in peperončino ter vse skupaj pokapljamo z oljem....
Polenta s paradižnikovo omako
1. Vodo zavremo, osolimo, odstavimo od ognja in vanjo stresemo polento. Energično premešamo z leseno kuhalnico, spet postavimo na blag ogenj in nadaljujemo z mešanjem po navodilu proizvajalca....