Tatarski biftek moje tašče
Glavne jedi - www.kulinarika.netNajprej stepamo rumenjake, gorčico in zelo drobno sesekljano čebulo. Ko postane zmes penasta, dodamo postopoma olje, sol, tabasko, omako worchester, paradižnikov ketchup, rdečo papriko,...
Polnjen paradižnik po moje
Predjedi - www.kulinarika.netIzberemo osem lepih, zrelih paradižnikov. Dobro jih operemo in posušimo. Z ostrim nožem odrežemo paradižnikom zgornji del (kot pokrov) in jih z malo žličko izdolbemo. Pazimo, da ne...
Tatarska omaka po moje
V multipraktik ubijemo jajce, dodamo sol, poper, limonin sok in gorčico. Z najvišjo hitrostjo mešamo. Nato zelo počasi vlivamo (ampak res zelo počasi) olje. Ko se zmes zgosti, smo dobili...
Zelenjavno ribji polpeti po moje
Ribe in morske jedi - www.kulinarika.netNa strgalnik na najmanjše koščke nastrgamo polovico bučke, jo solimo in pustimo stati 15 minut, da spusti odvečno vodo. Nato bučke ožamemo. Drobno naribamo tudi korenček in papriko...
Goveji jezik po moje
Glavne jedi - www.kulinarika.netNa segretem olju razpustimo sardele, dodamo čebulo, kapre, peteršilj, česen, poper, lovor, klinčka, orešek, limonin sok, vinski kis, solimo ter zavremo. Jezik, do mehkega skuhan v rahlo...
Moje testenine
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netNa olivnem olju prepražimo dva stroka česna, da porumenita, nato jih odstavimo. Dodamo narezan svež paradižnik, olupljene bučke (narezane na kocke) ter pokrijemo posodo, da se duši....
Omaka Bolognese po moje
Omake in namazi - www.kulinarika.netNa olju prepražimo čebulo, ko postekleni, ji dodamo še ostalo zelenjavo (koruza, grah, korenček, paradižnik in česen) ter še malo popražimo. Dodamo mleto meso in med mešanjem dušimo,...
Tuna po moje
Ribe in morske jedi - www.kulinarika.netTuno porazdelimo po ponvi, nanjo zribamo česen in pokrijemo s koščki kruha. Čez kruh potresemo nariban sir in vse skupaj pečemo 5-10 minut v pečici segreti na 180 stopinj. Pojemo toplo.
Solata po moje
Solate - www.kulinarika.netKumarice, vloženo papriko in česen sesekljamo. Damo jih v posodo in dodamo malo čilija in koruzo. Prepečence malo pomočimo v olivno olje in ga nalomimo na koščke in dodamo v posodo....
Moje testenine s tuno
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netNajprej na olivnem olju prepražimo nasekljano čebulo, da zarumeni. Na čebulo stremo česen ter premešamo. Nato odcedimo olje iz tun v konzervi in jih stresemo v posodo s čebulo in česnom....