Torta Kulinarika
1. Za podlago: segrejemo pečico. Ločimo rumenjake od beljakov. V beljake kanemo malo soli in zamešamo v trd sneg. Rumenjake in sladkor penasto umešamo, dodajamo žlice mletih lešnikov...
Čokoladna Kulinarika
1. Za podlago: v banjomariji stopimo jedilno čokolado. Segrevamo pečico. Ločimo rumenjake od beljakov. V beljake kanemo malo soli in zamešamo v trd sneg. Rumenjake in sladkor penasto...
Nadina torta
1. Za podlago: v banjomariji stopimo jedilno čokolado. Segrevamo pečico. Ločimo rumenjake od beljakov. V beljake kanemo malo soli in zamešamo v trd sneg. Rumenjake in sladkor penasto...
Grška torta
Ogrejemo pečico. Ločimo rumenjake in beljake. Beljakom dodamo ščepec soli, umešamo v trd sneg. Rumenjake in sladkor umešamo, počasi dodajamo žlice mletih mandljev in na koncu še moko...
Aromatična torta
Priprava: 1. Segrejemo pečico. V banjomariji stopimo 4 dag jedilne čokolade. 2. Ločimo rumenjake in beljake. Beljakom dodamo ščepec soli in zmešamo v trd sneg. Rumenjake in sladkor...
Antilska temna torta
1. V 3 dl vrele vode raztopimo 36 žličk (enaka velikost žlice, s katero drugače vsipamo nescafe) nescafeja. Mlačno raztopino ločimo, razdelimo na 1 dl (ki ga uporabimo pri podlagi)...
Bela tropska torta
1. V 1 dl gazirane mineralne vode raztopimo 2 žlici Nescafeja in temu dodamo še vsebino 2 vrečk instant capuccina. Mešamo, dokler ne nastane gosta tvarina. Po okusu dodamo do 2 žlički...
Hladna čokoladna torta z jagodami
Sladice in peciva - www.kulinarika.netBiskvit: Iz beljakov stepemo trd sneg. Rumenjake penasto umešamo s sladkorjem in vodo, da masa naraste in se zgosti. Z žlico počasi umešamo moko s pecilnim praškom, potem pa še sneg...
Torta grški sladoled
Sladice in peciva - www.kulinarika.netIz sestavin za oblat spečemo 2 oblati in ju ohladimo. 1,3 l mleka in 30 dag sladkorja damo v posodo in počakamo, da zavre. Med tem v 2 dl mleka raztopimo želatino po navodilih in ko...
Majska torta
Sladice in peciva - www.kulinarika.netPriprava jagod: 20 dag očiščenih in na pol prerezanih jagod položimo na cedilo in jih obilno in izdatno posujemo s sladkorjem v prahu. Sladkor bo potegnil vodo iz jagod in ta sladka...