Pira z zelenjavo
Glavne jedi - www.kulinarika.net1. Piro skuhamo (60 do 70 g surove pire zadostuje za 1 osebo. Za vsako skodelico pire uporabite 5 do 6 skodelic vode. Piro stresite v vrelo osoljeno vodo in jo na zmernem ognju kuhajte...
kiselkasta leča z zelenjavo
predpriprava Lečo stresemo na cedilo, potem pa jo oprhamo pod tekočo hladno vodo in dobro odcedimo. Jajčevec in bučki očistimo, podolžno razpolovimo in narežemo na kolesca. Korenček...
leča z zelenjavo
predpriprava Lečo stresemo na cedilo, potem pa jo oprhamo pod tekočo hladno vodo in dobro odcedimo. priprava V posodi pristavimo 2 žlici ghija, na katerem na hitro prepražimo čili,...
kuskus z zelenjavo
predpriprava V posodici pristavimo vodo za blanširanje paradižnikov. Paradižnike za nekaj sekund potopimo v vrelo vodo. Nato jih odcedimo, olupimo, razkosamo na četrtine, razsemenimo...
Polenovka z zelenjavo
Priprava 1. Fileje polenovke natrite z žlico Vegete in stisnjenim česnom (2 stroka). 2. Ribe pokapajte z limoninim sokom, nato pa popecite v ponvi na segretem sončničnem olju. 3. Pečene...
Sočna solata s popečeno zelenjavo, kruhki in smetanovim prelivom
1. Vse vrste solate operemo in osušimo v centrifugi za zelenjavo. 2. Žar ponev močno segrejemo, pokapljamo z oljem in na njem opečemo kruhke. Pečene kruhke pretresemo v skledo, ponev...
Golaž brez moke
Glavne jedi - www.kulinarika.netVso čebulo zmeljemo v multipraktiku, vendar pazimo, da to storimo na hitro, da ne odda vse vode (rajši večkrat po nekaj čebul, kot vse skupaj), jo na maščobi prepražimo oz. dušimo,...
Pikantna mehiška zelenjava
Pred nekaj leti je bila v prodaji zamrznjena mehiška zelenjavna mešanica, v kateri sta bila poleg zelenjave še dva rožnata maslena koleščka z začimbami. Takrat si najprej v ponvi raztopil...
Makaroni z mesnimi kroglicami
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netNajprej si pripravimo sestavine: iz mesa oblikujemo približno centimeter debele kroglice popolne oblike, nasekljamo čebulo, naribamo korenje in sir, pojemo 3 olive in segrejemo malo...
Argentinska omaka
Na tanko narezani čebuli prepražimo mleto meso. Dodamo poper, čili in zalijemo z vodo. Pustimo 15 minut, da se pokuha in nato malo zgostimo z moko in vodo.