Huzarski krapki
Sladice in peciva - www.kulinarika.netNa deski sesekljamo maslo z moko in sladkorjem, pridenemo rumenjake in malo nastrgane limonine lupine. Napravimo urno testo, ki naj počiva na hladnem pol ure. Naredimo za oreh velike...
Pirini buhtlji
Sladice in peciva - www.kulinarika.netMleko malo segrejemo (ne preveč!) in v njem razstopimo kvas, nato pa po vrhu mleka posujemo 1 žlico moke in vse skupaj pokrijemo, da kvasec vzhaja. To potem vmešamo skupaj z medom,...
Mrežne rezine
Sladice in peciva - www.kulinarika.net1. Testo - sestavine zamesimo, 1/4 testa damo na stran - iz tega naredimo mrežo, ostalo testo razvaljamo, damo v pekač in namažemo z marmelado. Čez marmelado naredimo mrežo iz preostalega...
Slastne miške
Iz vseh sestavin zgnetete testo in nato ga pustite počivati v hladilniku 15 minut. Iz sestavin za nadev zmešate gladek nadev. Testo razvaljate na 1/2 cm debelo, narežete na trakove,...
Šarkelj z oljem na 175
Kvas z malo mleka, sladkorja in moke zmešamo in pustimo da vzhaja. V moko damo vzhajani kvas-rumenjak-sladkor-limonino lupinico-sol-rum-olje-mleko po potrebi, zmešamo, naredimo mehko...
Pomarančna bajadera
Sladice in peciva - www.kulinarika.netBiskvit naredimo kakor za rolado: v stepene beljake dodamo med stepanjem žlico po žlico sladkorja in vanilin sladkor. Nežno in postopoma dodajamo stepene rumenjake. Testo raztegnemo...
Baba Ghanui
Juhe in zakuhe - web-kulinarika.siPečico ogrejemo na 200C. Jajčevce položimo v pekač, polijemo z dvema žlicama olja in pečemo 45 minut. Med peko jih enkrat obrnemo. Ko so pečeni, jajčevce odstranimo iz pečice in počakamo,...
Korenčkovo pecivo
Sladice in peciva - www.kulinarika.netBeljake in 3/4 sladkorja stepamo, da lepo naraste (postane trdno), rumenjake in ostali sladkor penasto stepemo, nato dodajamo (v rumenjake) postopoma, ob neprestanem mešanju vanilijev...
Sladki ocvirki
Sladice in peciva - www.kulinarika.netJajca in sladkor razžvrkljamo, prilijemo limonin sok in lupinico, ter segrevamo v ponvi (najbolje alugus ali teflon). Ko " hoče masa zakrkniti," med stalnim mešanjem dodamo...
Orehovi ocvirki
Sladice in peciva - www.kulinarika.netSladkor, jajci, limonino lupino in sok segrevamo na ognju, da se sladkor razstopi, nato dodamo orehova jedrca in stalno mešamo, dokler se zmes ne oprime orehov. Orehe ohladimo - na...