Hrenovke v listnatem testu
Zamrznjeno testo damo za nekaj ur (najmanj štiri) pred uporabo v hladilnik, da se počasi odtaja. Razvijemo ga za nožev rob na debelo in s petelinčkom (koleščkom) razrežemo v 3 cm široke...
Hrenovke, pečene v listnatem testu
Listnato testo razvaljamo in namažemo s kislo smetano, ki jo malo posujemo s karijem. Testo razrežemo glede na dolžino hrenovk in predvidimo, toliko testa potrebujemo za vsako hrenovko,...
Hrenovke v listnatem testu
Predjedi - www.mojirecepti.comListnato testo razvaljamo. Razrežemo ga na 8 rezin, širokih približno 3 cm. Vsako hrenovko ovijemo v eno rezino. Ovite hrenovke položimo na peki papir in pečemo približno 25 min na...
S sirom polnjene hrenovke v listnatem testu
Pri sobni temepraturi odtajajte zamrznjeno listnato testo, razvaljajte ga in narežite na kvadrate s 16 cm dolgimi stranicami. Kvadrate na tanko premažite s paradižnikovo mezgo. Hrenovke...
Pizza v listnatem testu
Listnato testo razvaljamo na debelino 0,5 cm. Razrežemo ga na kvadrate, velike približno 10x10 cm. Vsak kvadratek namažemo s kečapom in malo posujemo z origanom. Nato nanje položimo...
Piščančji file v listnatem testu
Glavne jedi - www.kulinarika.netKupljeno testo najprej odtajamo, nato ga na pomokani površini zelo na tanko razvaljamo. En kos razvaljanega testa prerežemo na pol tako, da dobimo dva kosa, to ponovimo tudi pri drugem...
Zelenjavna pica na listnatem testu
Predjedi - www.kulinarika.netTesto razvaljamo v velikosti pekača. Vso zelenjavo narežemo na majhne koščke, malo osolimo in zmešamo skupaj. Sir na grobo naribamo. Testo položimo v pekač in ga prepikamo z vilicami....
Pečene hruške v listnatem testu
Sladice in peciva - www.kulinarika.netHruške olupimo in jim izdolbemo peške. Pecelj pustimo. Pokapamo jih z limoninim sokom. Testo odtajamo in razvaljamo. Razdelimo ga na štiri kvadrate. Na sredini posujemo drobtine, okoli...
Šunka v listnatem testu
Gorčico, kislo smetano, stisnjen česen, malo olja in zelišča zmešamo. Pečico ogrejemo na 200 stopinj. Testo pomokamo in razvaljamo. Šunko premažemo z mešanico, položimo jo na testo...
Pečene hrenovke
Glavne jedi - www.kulinarika.netHrenovke poševno narahlo zarežemo ali pa jih prerežemo na polovico in jih po dolgem na četrt zarežemo. Opečemo jih zadnji trenutek, da lepo zarumenijo. Pečene postrežemo z rižem, krompirjem...