Drugačni medaljončki
Glavne jedi - www.kulinarika.netKorenčka skuhamo na pol. Ohlajena olupimo ter narežemo na kocke. Por očistimo in ga narežemo na kocke. Na mešanici olivnega ter rastlinskega olja dušimo korenček, por in česen. Solimo....
Tiramisu na drugačen način
Sladice in peciva - www.kulinarika.netSmetano zlijemo v lonec in jo segrevamo na nizkem ognju -pazimo, da ne zavre! Čokolado, nalomljeno na koščke, damo v toplo smetano ter brez ustavljanja mešamo z metlico na nizkem ognju,...
Moji kaneloni
Glavne jedi - www.kulinarika.netČebulo sesekljamo in popražimo, dodamo meso, naribane bučke, narezan por, začinimo in dobro podušimo. Ko se ohladi, dodamo jajca in fino premešamo. S tem nadevamo palačinke in jih zložimo...
Kaneloni iz palačink
Spečemo tanke palačinke. Nadev 1: na olju zarumenimo čebulo. Dodamo mleto meso, žemljo in kratko prepražimo. Odstavimo in zamešamo ostale sestavine. Z nadevom namažemo palačinke, jih...
Nadevani bučni kaneloni
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netIz moke, buče, parmezana in jajca zgnetemo gladko testo, solimo, postopoma dodamo bučno vodo. Na pomokani površini zložimo testo in pustimo, da počiva 15 minut. Ponovno ga zgnetemo....
Kaneloni male Metke
Glavne jedi - www.kulinarika.netPripravimo mesni nadev: na olju prepražimo mleto meso, dodamo sol, mleto rdečo papriko in mešanico začimb, malo premešamo ter dodamo sesekljano zelenjavo (korenček, papriko, česen in...
Gratinirani kaneloni
Na olju prepražimo čebulo, ko porumeni, dodamo meso ter ga malce prepražimo. Dodamo jušno kocko in zalijemo z vodo. Dodamo še paradižnikovo mezgo in malo paradižnikovega koncentrata...
Paprika kaneloni
Papriko obdelamo tako kot za ajvar (pečemo, olupimo, očistimo semen)- pazimo le, da nam paprika ne poči! Na maščobi spenimo nasekljano šarlotko (čebulo), dodamo por, ki smo ga narezali...
Zrezki iz mletega mesa - drugačni
Glavne jedi - www.kulinarika.net1. Krompir olupimo, narežemo na koščke in skuhamo. Iz njega naredimo pire krompir (stlačimo ga brez dodatkov). 2. Na olju prepražimo čebulo, kateri smo na koncu dodali narezan peteršilj...
Kaneloni z mletim mesom in ječmenovo kašo
Glavne jedi - www.kulinarika.net1. Skuhamo ječmenovo kašo, ki smo jo čez noč namočili. 2. Na maščobi prepražimo nasekljano čebulo, dodamo meso in kašo, solimo, popramo, dodamo še česen in nasekljan peteršilj. Vse...