Bučkini polpeti
Njaprej olupimo in naribamo bučko, posolimo in popopramo ter pustimo da spusti vodo. Po približno 15 minutah naribano bučko ožamemo in preložimo v posodo. Dodamo drobtine, jajce in...
Ocvrti polpeti
Na olju prepražimo drobno sesekljano čebulo. Jajca zmešamo in jih polijemo čez kosmiče ter pustimo, da se kosmiči malo napnejo. Dodamo še vse ostale sestavine in prepraženo čebulo in...
Osličevi polpeti s krompirjevo peno
Ribe in morske jedi - www.kulinarika.netKrompir skuhamo kot za pire, olupljenega in narezanega na kose. Osliča na hitro prepražimo (2 minuti na olivnem olju), narežemo na manjše koščke in ga skupaj s polovico kuhanega krompirja...
Mesni polpeti
Glavne jedi - www.kulinarika.netVse sestavine skupaj zmešamo v večji posodi. Pustimo počivati nekaj minut, da se vsa masa enakomerno navlaži. Po potrebi dodamo v maso še malo moke. S pomočjo le - te nato oblikujemo...
Mešani polpeti
Glavne jedi - www.kulinarika.netSojine kosmiče in kuskus damo v posodo in prelijemo skupaj z 1 dl vroče vode. Ajdo skuhamo v toliko vode, kot piše razmerje v navodilih. Bučke, papriko in čebulo narežemo na majhne...
Tribarvna bučkina ponev
Glavne jedi - www.kulinarika.netBučke operemo in razrežemo na polovičke. Papriko razrežemo na tanjše trakove, paradižnik oparimo, olupimo in ga nasekljamo na večje kose. V večji ponvi ali kastroli segrejemo olivno...
Bučkine "miške"
Bučko naribamo, jo posolimo in dodamo vegeto po okusu. V drugo posodo damo jajca, dodamo moko (toliko, da nastane malo gostejša zmes), dodamo naribane bučke. Dobro premešamo. Če je...
Polpeti s sirom
Glavne jedi - www.kulinarika.netSir narežemo na kocke in ga dodamo mesu. Prašek Evo namočimo in dodamo mesu. Vmešamo jajce. Iz dobljene mešanice naredimo poljubno velike polpete in jih povaljamo v kruhovih drobtinah....
Polpeti iz štorovk
Glavne jedi - www.kulinarika.netKruh razlomimo in ga prepojimo z mlekom, štorovke sesekljamo. Kruh, štorovke, prepraženo čebulo in česen, sesekljan sir in koščke slanine premešamo v maso. Dodamo jajce za vezavo (odvisno...
Bučkini zrezki
Glavne jedi - www.kulinarika.netBučko olupimo, dobro operemo, naribamo in malce posolimo. Na kocke narezan kruh prelijemo z malo mleka in nekaj časa pustimo, da se kruh dobro zmehča. Naribano in osoljeno bučko nato...