Okno v svet
Sladice in peciva - www.kulinarika.netJajci, sladkor in čokolado gosto skuhamo nad soparo. Maso damo iz sopare in umešamo margarino, mlete in grobo narezane orehe in rozine. Ko se malo ohladi, dodamo narezane žele bombone....
Kokosova klobasa
Vse sestavine zmešamo, oblikujemo klobaso, jo povaljamo v kokosovi moki, zavijemo v alu - papir in postavimo v zamrzovalnik.
Čokoladna salama
Sladice in peciva - www.kulinarika.netPiškote dobro zdrobimo z vilicami, žele bonbone pa razrežemo na drobne koščke. Z električnim mešalnikom penasto vmešamo margarino in sladkor v prahu. Dodamo zdrobljene piškote, drobno...
Sladka jajca na oko
Sladice in peciva - www.kulinarika.netOdtajano listnato testo razvaljamo in narežemo na primerne kvadratke. Na vsak kvadrat damo polovico breskve. Kvadrate zložimo na pekač, obložen s peki papirjem. Pečemo pri 100 stopinjah...
Čokoladna salama
Piškote zdrobimo, dodamo sladkor in čokolado v prahu. V raztopljeno margarino vmešamo jajci, rum, orehe in (po želji) zrezane žele bonbone. Dodamo še zdrobljene piškote in premešamo....
Nadeti oblati
Sladice in peciva - www.kulinarika.netOblate malo navlažimo. Albert kekse zmeljemo, dodamo penasto vmešano margarino ali maslo, sladkor, rum in čokolado. Vse sestavine temeljito pregnetemo. To maso porazdelimo po oblatu,...
Skutina torta - Cheesecake
Sladice in peciva - www.kulinarika.netPiškote zdrobimo z valjarjem, jih pomešamo z maslom, če je potrebno, dodamo malenkost tekočine (mleko, voda), običajno pa ni potrebno. Mešanico enakomerno razporedimo po pekaču (manjši...
Super sočno pecivo iz Albert keksov
Sladice in peciva - www.kulinarika.netIz jabolk, sladkorja in začimb skuhamo navaden jabolčni kompot in pustimo, da se ohladi. Ohlajenemu kompotu odvzamemo 500 ml tekočine, preostali kompot pa spasiramo, tako da dobimo...
Salama z žele bomboni
Piškote zmeljemo, dodamo raztopljeno margarino, na drobne koščke narezane žele bonbone, sladkor, vanilijev sladkor in jajce. Dobro zgnetemo in zmešamo. Na pladnju oblikujemo dve salami....
Figova rolada
Sladice in peciva - www.kulinarika.netNajprej oblate prekrijemo z vlažno krpo, da se nekoliko zmehčajo. Tako jih bomo kasneje lažje zavili v rolade. V vodi raztopimo sladkor. Dodamo margarino, premešamo, nato še orehe,...