Bogato obložene bruskete
1. Pečico ogrejemo na 200 stopinj. 2. Kruh podrgnemo s strokom olupljenega česna. 3. Paradižnike operemo, razrežemo na četrtine, odstranimo peščice in sok, ki jih obdaja in jih razrežemo...
Pisana polnozrnata štručka
Polnozrnate štručke prerežite in namažite z margarino. Spodnji del štručke obložite s šalotko ali čebulo, naribanim korenjem in s solatnimi listi. Nanje položite rezino šunke, potresite...
Pomladanska solatka
1. Oprani bučki narežemo z lupilcem za krompir na tenke rezine. Razporedimo jih po ravni površini, posolimo, pokapljamo z limonin sokom in oljem. 2. Špargljeve vršičke pokapljamo z...
Pisana poletna solata
Solate - www.kulinarika.netOčistimo papriko, redkvice, rukolo, koren in čebulice. Vse skupaj operemo. Papriko narežemo na pramene, redkvice na kolobarčke, rukolo natrgamo, koren narežemo na paličke, sladki janež...
Pisana solata
1. Očistimo in narežemo solato. 2. Koromaču odstranimo olesenele dele (zunanje liste, približno pol cm spodnjega dela) in ga narežemo na tanke rezine, kot čebulo. 3. Kumarico narežemo...
Pisani toast
Predjedi - web-kulinarika.sičebulo olupite in narežite na kolobarje ter zlatorumeno opecite v olju. Dodajte olupljeni in drobno narezani česen ter začinite s soljo in poprom. Pečico segrejte na 250 stopinj. Sardelne...
Sočna solata s popečeno zelenjavo, kruhki in smetanovim prelivom
1. Vse vrste solate operemo in osušimo v centrifugi za zelenjavo. 2. Žar ponev močno segrejemo, pokapljamo z oljem in na njem opečemo kruhke. Pečene kruhke pretresemo v skledo, ponev...
Pisana ješprenčkova solata
Ješprenj čez noč namočimo v vodi, nato pa skuhamo do mehkega (približno 25 minut). Medtem pripravimo mešanico zelenjave. Česen nasekljamo čim bolj drobno. Papriko, zeleno in por pa...
Pisana spomladanska solata
Solate - www.kulinarika.netV posodi zmešamo motovilec, pest regrada ali rukole (lahko oboje), nariban surov korenček, fižol in na kolobarčke narezan por. Začinimo kot solato, na vrh pa položimo nežne cvetove...
Solatka iz ostankov
Solate - www.kulinarika.netRumenjaka odstranimo. Beljaka, kumarice in poli salamo narežemo na rezance, gobice na lističe, sir na kocke. V olju, kisu in vodi dodamo sol, poper ter na drobno nasekljano olivo. Dobro...