Ribja obara
Juhe in zakuhe - www.kuhajmo.comOčiščene ribe narežemo na kose oziroma grižljaje. Na olju prepražimo sesekljano čebulo, dodamo na listke narezano korenje in zéleno, kose rib ter kratko popražimo. Potem dodamo...
Fižolova juha s kajenskim poprom
Juhe in zakuhe - www.viva.siNa malo olja denite drobno čebulo, dodajte česen in nekaj minut pražite. Dodajte korenček, prilijte paradižnikovo mezgo in dodajte začimbe. Zalijte z vodo in zavrite, nato znižajte...
Piščančja obara z žličniki
Juhe in zakuhe - www.kulinarika.netNarežemo čebulo in jo na olju zlato rumeno prepražimo. Dodamo narezane perutničke, solimo in jih dobro popražimo. Dodamo paradižnikovo mezgo in začimbe. Poprašimo z moko in malo popražimo,...
Mesno - zelenjavna juha
Juhe in zakuhe - www.kulinarika.netZelenjavo narežemo. Vse sestavine damo v lonec in prelijemo z mrzlo vodo. Zavremo na najmanjši plinski rinki domačega štedilnika, nato kuhamo eno uro in ohladimo do te mere, da je varno...
Zajčja obara
Čebulo zarumenimo na olivnem olju, dodamo belo meso zajčka in ga popražimo. Dodamo zelenjavo, začimbe, vodo in sol. Obara naj vre 40 minut, nato zakuhajte žličnike ali široke rezance.
Piščančja obara s klobučkom
Enolončnice - www.kulinarika.netNasekljano čebulo dušimo na žlici olja, približno 5 minut. Dodamo na manjše koščke narezane piščančje prsi in krompir, narezan na manjše koščke. Posolimo, popramo, dodamo lovor, timijan,...
Piščančja obara
Glavne jedi - www.kulinarika.netČebulo na drobno sesekljamo in prepražimo na olju, da zarumeni. Vmes jo zalijemo s 1/2 dl mrzle vode, da se hitreje razpusti. Mešamo in med tem narežemo meso na manjše kose, ga osolimo...
Kremna juha iz stročjega fižola
Juhe in zakuhe - www.kulinarika.netStročji fižol očistimo, operemo, odcedimo in narežemo na majhne kose, krompir olupimo in narežemo na drobne kockice. Vodo zavremo in v njej do mehkega skuhamo stročji fižol. Odstavimo....
Sojina juha po italijansko
Juhe in zakuhe - www.kulinarika.netPrekajeno slanino opražimo, dodamo riž in mešamo. Vmešamo paradižnikovo mezgo in zalijemo z vodo. Dodamo jušno kocko in kuhamo tako dolgo, da je riž kuhan. Dodamo še sol in poper. Kuhamo...
Piščančja obara z ajdovimi žganci
Enolončnice - web-kulinarika.siOčiščene piščančje krače opečemo na maščobi, dodamo sesekljano čebulo, malo popražimo, zalijemo z vinom, počakamo, da vino ispari, dodamo začimbe, solimo, zalijemo z vodo ali kokošjo...