Solata - osvežilna
Solate - www.kulinarika.netMeso narežemo v trakove, posolimo in ga dobro spečemo v ponvi. Meso dobi lepo, rjavo barvo. Solato narežemo in operemo. Dodamo na tanko narezano papriko, rukolo, narezana jajčka, koruzo...
Katjina mediteranska solata
Solate - www.kulinarika.netZelenjavo operemo in narežemo na koščke, ki so nam všeč. Tudi mozzarelo narežemo in dodamo zelenjavi. Vse skupaj začinimo s posušeno baziliko in s svežo baziliko ter dodamo tunino....
Lahka poletna solata s tofujem
Solate - www.kulinarika.netNajprej na koščke narežemo tofu in mozzarelo, ki ju posujemo s sredozemsko mešanico začimb in polijemo z oljem. Vse premešamo. V posodi za solato narežemo na kocke paradižnik, bučke,...
Piščančja solata
Piščančji file narežemo na trakce, posolimo, popopramo in na hitro popečemo. Zeleno solato operemo in narežemo, papriko nasekljamo na trakove, češnjevce razpolovimo, naribamo korenček...
Beluševa solata
Solate - www.kulinarika.netBeluše skuhamo v vodi, teh pa je lahko količinsko tudi več, saj je s tekočino, ki ostane po kuhanju, odlična kakršnakoli juha. Kuhamo približno dvajset minut. Beluše po kuhanju previdno...
Kuhano meso v solati
Kuhano meso, ki nam ostane pri kuhanju goveje juhe narežemo na kocke. Čebulo narežem na lističe in dodamo k mesu. Začinimo s soljo, poprom, kisom in oljem ter premešamo.
Piščančja solata
Solate - www.kulinarika.netVelikokrat se zgodi, da se ne poje cel pečen piščanec, zato v praksi naredim naslednje: Mesu odstranimo kožo in ga narežemo na drobne koščke. Kumarice in čebulo sesekljamo. Naredimo...
Solata malo drugače
Meso narežemo na tanke rezine in dodamo trdo kuhana jajca, malo fižola v zrnju (lahko iz pločevinke), nalistano čebulo in začinimo s poprom, soljo, domačim jabolčnim kisom in bučnim...
Solata Piki
Solate - www.kulinarika.netPaprike opečemo ali ocvremo v vročem olju, jih ohladimo in olupimo kožico. Olupljene narežemo na debelejše trakove in jih stresemo v skledo za solato. Nanjo damo narezan paradižnik,...
Odlična piščančja solata
Solate - www.kulinarika.netPiščanca razrežemo na majhne kocke, dodamo sol in dobro zapečemo. Malo pred koncem dodamo na meso še baziliko (količina je odvisna od okusa posameznika). Pripravimo solato. Očistimo...