Špageti po bolonjsko
Glavne jedi - www.mojirecepti.comPršut narežemo na tanke rezance. Čebulo, korenček, zeleno in česen zmeljemo s sekljalniku. V posodi stopimo polovico masla, dodamo sesekljano zelenjavo in prepražimo. V drugi posodi...
Enostavna musaka
Glavne jedi - www.kulinarika.netKrompir olupimo, narežemo na tanke rezine (lahko ga naribamo) in skuhamo v slani vodi do mehkega. Medtem sesekljamo čebulo in jo na olju prepražimo. Ko je lepe zlato - rumene barve,...
Špageti z bolonjsko omako v pečici
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netNajprej narežemo na drobno čebulo in česen (lahko tudi zdrobimo z mešalnikom) in damo v ponev z oljem. Pražimo, da pozlati in nato dodamo mleto mešano meso. Dušimo in meso na drobno...
Bolonjska omaka s čokolado
Omake in namazi - www.kulinarika.netNa olivnem olju prepražimo čebulo. Nato skupaj prepražimo na blagem ognju še meso, da spremeni barvo. Potresemo z moko, rdečo mleto papriko, česnom, dodamo lovorjev list in premešamo....
Bolonjska omaka z jajčevci
Za otroke - www.paparica.siPriprava V olju pražimo čebulo in česen, dokler se ne zmehčata. Dodamo meso in kuhamo, dokler ne porjavi. Sesekljamo v multipraktiku. Meso stresemo nazaj v ponev, dodamo paradižnikovo...
Bolonjska omaka
Omake in namazi - www.kulinarika.netČebulo na drobno sesekljamo in jo popražimo na olivnem olju. Dodamo korenček in mleto meso. To dušimo in kasneje dodamo olupljen paradižnik ter začimbe: baziliko, origano, timijan,...
Špageti po bolonjsko
Prikuhe in priloge - www.kuhajmo.comOmaka: na olju zarumenimo sesekljano čebulo, dodamo zmleto meso in ga dobro prepražimo. Solimo, dodamo lovor, naribano zelenjavo in še kratko pražimo. Nato prilijemo malo juhe ali vode...
Klasična bolonjska omaka
Predpriprava: sestavine postavimo na mizo, da se počasi ogrejejo na sobno temperaturo in najprej sesekljamo čebulo, steblo zelene in korenček. Slanino narežemo na kratke trakove. Koncentrat...
Špageti po bolonjsko
Glavne jedi - www.viva.siTofu nastrgajte ali zdrobite z vilicami in ga prelijte s sojino omako. Pustite ga, da nekaj časa stoji. Na oljčnem olju pražite čebulo, dokler ne postekleni. Dodajte tofu in začimbe....
Vegetarianska bolonjska omaka
Omake in namazi - www.kulinarika.netSojo namočimo v trikratni količini vode, v katero dodamo zelenjavno jušno kocko. Po 10 minutah odvečno tekočino odlijemo in shranimo, sojo ožamemo. Na olju prepražimo sesekljano čebulo,...