Piščančja obara
Enolončnice - web-kulinarika.siNa vročem olju z vseh strani popražimo kose piščančjega mesa. Dodamo nasekljano čebulo, korenček, peteršilj in na kolesca ali rezance narezano zeleno in na hitro popražimo. Potem solimo,...
Telečja obara z vodnimi žličniki
Enolončnice - web-kulinarika.siV lonec pristavimo na drobno narezano maso, dodamo na kocke narezano korenje in grah. čebulo prav tako zrežemo na drobno in pridamo obari, dodamo še začimbe ter kuhamo. Posebej pa še...
ljubljanska obara
predpriprava Piščanca razkosamo, očistimo in operemo. Zelenjavo očistimo in narežemo na kocke. Perutninsko juho pristavimo, segrejemo in pustimo na toplem. priprava Čebulo in česen...
piščančja obara
predpriprava Piščanca razkosamo ter skupaj z drobovino očistimo in operemo. Zelenjavo očistimo in narežemo na kocke; cvetačo razcvetkamo. Kostno juho pristavimo, segrejemo in pustimo...
telečja obara
predpriprava Teletino s kostmi vred razsekamo na koščke, če tega nismo prepustili mesarju, in operemo. Zelenjavo očistimo in narežemo na kocke. Vodo pristavimo, zavremo in pustimo na...
Piščančja obara s klobučkom
Enolončnice - www.kulinarika.netNasekljano čebulo dušimo na žlici olja, približno 5 minut. Dodamo na manjše koščke narezane piščančje prsi in krompir, narezan na manjše koščke. Posolimo, popramo, dodamo lovor, timijan,...
Pohorski lonec
Enolončnice - www.kulinarika.netJešprenj po običajnem postopku skuhamo. Gobe, krompir in meso narežemo na kocke, čebulo in česen drobno nasekljamo, slanino pa narežemo na tanke rezine. Čebulo in slanino na maščobi...
Piščančja obara na hitro
Predpriprava: meso pečenega piščanca, čebulo, korenje, brokoli in krompir narežemo na zelo majhne koščke. Česen in gomolj zelene sesekljamo. Priprava: meso in čebulo na hitro malo prepražimo...
Piščančja (zajčja) obara
Glavne jedi - www.ringaraja.netMeso narežemo na drobne koščke, jih povaljamo v moko in položimo v kozico. Polijemo z vrelo vodo, osolimo, pokrijemo in dušimo do mehkega. Obari lahko dodamo na drobno narezan korenček...
Telečja obara
Meso zrežemo na manjše koščke, čebulo sesekljamo. Na maščobi prepražimo čebulo, dodamo narezano meso in mešamo. Po potrebi dolivamo vodo in pazimo, da se ne prismodi.Dodamo narezano...