Beli hrib
Sladice in peciva - www.kulinarika.netZa biskvit penasto umešamo rumenjake s sladkorjem, dodamo sneg in moko. Spečemo na 200 stopinjah in ohlajen biskvit raztrgamo na koščke. Krema: sladkor, cela jajca in čokolado kuhamo...
Japonski veter
Sladice in peciva - www.kulinarika.netBiskvit: 5 beljakov, 20 dkg sladkorja ter žlico kisa stolčemo v trdi sneg. Maso razdelimo na polovico ter vsako polovico kot "biskvit" pečemo v 2 pekačih na 150 stopinjah...
Črno - bel posladek h kavi
Biskvit spečemo po običajnem postopku in počakamo, da se ohladi. Ko delamo kremo, kisli smetani dodamo sladkor, mešamo na roke, ampak ne dolgo, da se ne bi kisla smetana preveč razlila....
Čokoladna torta Rok
Sladice in peciva - www.kulinarika.netZa biskvit penasto stepemo jajca s sladkorjem (nič ne ločujemo, masa naj bo res penasta, svetlo rumene barve). Na koncu rahlo vmešamo moko in kakav. Damo v pomaščen pekač in pečemo...
Monte
Rumenjake stepemo s sladkorjem in 6 žlicami vode. Dodamo orehe in lešnike, stepemo, nato vmešamo moko, kakav, pecilni prašek. Z metlico vtepemo sneg, da postane rahlo. Vlijemo v pomaščen...
Jaffa kocke
Sladice in peciva - www.kulinarika.netBiskvit: Penasto vmešamo jajca z vodo, dodamo sladkor, nato pa še presejano moko s pecilnim praškom in olje. Temno testo naredimo enako, le da z moko presejemo tudi kakav. Spečemo....
Sadna šarlota
Najprej naredimo kremo za rulado (čokoladna krema): čokolado nalomimo, dolijemo smetano in stopimo nad soparo. Med mešanjem počasi dodajamo stepeno jajce. Ko je tekstura enakomerna,...
Pisana čokoladna torta
Sladice in peciva - www.kulinarika.netOBA BISKVITA naredimo po istem principu: pol sladkorja stepemo z rumenjaki, pol z beljaki. V rumenjake postopoma dodajamo vanilijev sladkor, olje, moko s pecilnim praškom(in s kakavom)...
Smrkci
Sladice in peciva - www.kulinarika.netZa biskvit dobro stepemo jajca in sladkor, da se naredi penasta masa, dodamo olje in mleko, nato še moko s pecilnim praškom in orehe. Pečemo v pekaču srednje velikosti. Ko je biskvit...
Beli zamorček
Sladice in peciva - www.ringaraja.netJajca, sladkor in vanilin sladkor penasto umešaš ter dodaš mleko, rum, kakav, pecilni prašek in moko. Počasi zmešaš in vliješ na pomaščen (malo višji) pekač. Pečeš pribl. 30 min na...