Pisana solata
1. Očistimo in narežemo solato. 2. Koromaču odstranimo olesenele dele (zunanje liste, približno pol cm spodnjega dela) in ga narežemo na tanke rezine, kot čebulo. 3. Kumarico narežemo...
Pisana solata
Solate - www.kuhajmo.comStročji fižol, korenje, peteršiljeve korenino in kolerabo narežemo na kockice, skuhamo v slani vodi ter odcedimo. Krompir, grah in cvetačo skuhamo posebej. Zelenjavno vodo porabimo...
Pisana polnozrnata štručka
Polnozrnate štručke prerežite in namažite z margarino. Spodnji del štručke obložite s šalotko ali čebulo, naribanim korenjem in s solatnimi listi. Nanje položite rezino šunke, potresite...
Pisana tortilja
Ostale jedi - www.kulinarika.netPrsa in zelenjavo narežemo na majhne koščke. Na vročem olju popečemo prsa, da lepo porjavijo. Nato jih vzamemo iz posode ter v njej popečemo zelenjavo, ravno toliko, da se zmehča. Ko...
Pisana vitaminska kašica
Ovsene kosmiče prelijemo s kislim mlekom in pomarančnim sokom. Dodamo oprane cele ali nasekljane rozine, narezano banano in jabolko ter sesekljane mandlje, ki smo jih čez noč namakali...
Pisana spomladanska solata
Solate - www.kulinarika.netV posodi zmešamo motovilec, pest regrada ali rukole (lahko oboje), nariban surov korenček, fižol in na kolobarčke narezan por. Začinimo kot solato, na vrh pa položimo nežne cvetove...
Pisana ponev z mladim krompirjem
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netPekač namažemo z maslom (meni najboljša je margarina z maslom iz Hoferja). Pekač nadevamo s krompirjem (večje krompirje narežemo na kose), dodamo narezane hrenovke, krokete in nazadnje...
Pisana solata
Solate - www.kulinarika.netFižol in cvetačo skuhamo, ne preveč, v slani vodi. Pustimo, da se ohladi. Primešamo ostalo zelenjavo, začinimo! Namesto olivnega olja lahko uporabimo bučno ali navadno belo olje.
Pisana solata
Solate - www.mojirecepti.comPapriko, paradižnik in kumaro operemo in narežemo na majhne koščke. V posodo stresemo fižol in koruzo. Dodamo papriko, paradižnik in kumaro. Čebulo in česen olupimo in narežemo. Dodamo...
Pisana mediteranska pita
Glavne jedi - www.kulinarika.netIz sestavin za testo zamesimo maso, ki mora biti srednje mehka ali srednje trda. :) Damo vsaj za pol ure v hladilnik. V tem času na olivnem olju popražimo čebulo in česen, da čebula...