Srnin golaž
Glavne jedi - www.kulinarika.netMeso narežemo na poljubno velike kocke. Slanino narežemo na kockice, čebulo in česen olupimo in drobno sesekljamo, peteršiljevo korenino in zeleno narežemo na drobne kockice, gobe očistimo...
Srnini zrezki v omaki
Glavne jedi - www.mojirecepti.comČebulo olupimo in sesekljamo. Korenje in zeleno operemo in narežemo. V loncu segrejemo 2 žlici olja in na njem prepražimo čebulo, korenje in zeleno. Dodamo lovorjev list in brinove...
srnin golaž
priprava Slanino drobno sesekljamo. Čebulo olupimo in drobno sesekljamo. V posodi segrejemo olje, na katerem prepražimo sesekljano čebulo, da upade, a se ne obarva. Sesekljano slanino...
Srnin hrbet v lovski omaki
Glavne jedi - www.kulinarika.netSrnin hrbet našpikamo s slanino in vložimo v posodo. Vse ostale sestavine razen vina, smetane in moke kuhamo 3o minut. Še vrelo prelijemo po mesu in pustimo v marinadi ali po domače...
Srnino ali jelenovo stegno v omaki
Glavne jedi - www.kulinarika.netDobro uležano meso pretaknemo s slanino, narezano na paličice ter natremo z začimbno pasto, ki jo pripravimo tako, da v zmlete ali strte začimbe vmešamo malo olja. Zavitega v razredčen...
Srnino stegno v lovski omaki
Glavne jedi - www.kulinarika.netMeso srne nasolimo, namažemo z gorčico in pretaknemo s slanino ter damo v hladilnik za en dan. Meso v pekaču lepo opečemo in mu dodamo narezano zelenjavo in ostale začimbe ter zalijemo...
svinjski medaljoni na stročjem fižolu s češnjevci
priprava V posodi pristavimo in zavremo vodo za blanširanje stročjega fižola; vodo posolimo. Stročji fižol očistimo in poševno narežemo na približno 2 centimetra široke koščke. Stresemo...
Mesno žitni medaljoni
Glavne jedi - www.kulinarika.netNa olju prepražimo čebulo, da postekleni, nato dodamo bučke, na hitro premešamo in odstavimo z ognja. V bučke vmešamo na kockice narezan kruh in premešamo. Polovico paketa mešanice...
Paradižnikovi sendviči z žrebičkovimi medaljoni
Žrebičkovo ribico osolimo, popramo in položimo na naoljen pekač. Meso obložimo s svežimi zelišči (rožmarin, kitajska zelišča, origano). Zalijemo z rdečim vinom in spečemo v pečici na...
Brodet po istrsko
Ribe in morske jedi - web-kulinarika.siOčiščene ribe in mehkužce povaljamo v moki in popečemo na razgretem olju. Ribe vzamemo iz ponve in jih preložimo v drugo posodo. Na isti maščobi zarumenimo sesekljano čebulo, dodamo...