klapavice z zelenjavo v beli buzari
predpriprava Školjke temeljito očistimo, odprte zavržemo; gl. opozorila. Por očistimo; beli in svetlo zeleni del zrežemo na tanka kolesca. Korenček ostrgamo in drobno narežemo. Belušno...
Gratinirane dagnje
Ribe in morske jedi - www.kulinarika.netŠkoljke naj bodo sveže (še zaprte). Položimo jih v toplejšo vodo, da se nekoliko odprejo. Školjko odpremo, nato odstranimo eno stran školjke in umijemo meso (naj se drži lupine). V...
Lahka juha iz dagenj
Juhe in zakuhe - www.kulinarika.netKorenček očistimo in narežemo na tanke kolobarčke. Poru odstranimo temno zelene dele, prerežemo na pol po dolžini in pod tekočo vodo operemo. Narežemo na 1/2 cm rezine. V kozici segrejemo...
Ribja juha s kozicami in školjkami
Vse sestavine razen školjk in repkov dajte v lonec in prelijte s tremi litri vode. Kuhajte eno uro na rahlem ognju. Skuhano juho precedite, zelenjavo narežite na tanke rezance, ribi...
Roštilj dagnje
Na vročo marmorno ploščo (ali katerikoli drugo) postavitemo dagnje in jih pražimo, dokler se ne odprejo. Zaprte vržemo stran. Nato jih položimo v globoko posodo (posoda za solato, testenine,...
Školjkina juha
Juhe in zakuhe - web-kulinarika.siOprane školjke skuhamo, vzamemo iz lupin jih prepražimo, dodamo tekočino (precejena voda), v kateri so se školjke kuhale, belo vino in po želji paradižnik. Prevremo dodamo petršilj...
Bio polnozrnati peresniki z dagnjami
Konzerviranim dagnjam primešamo opran, na drobne kocke narezan paradižnik, bučke in na rezance narezano svežo špinačo.Dodamo sesekljan peteršilj, česen, sardelne filete, oljčno olje...
Paella
Ribe in morske jedi - www.kulinarika.netNajprej vse kose mesa začinimo in opečemo, da dobijo lepo rjavo barvo in da je meso do konca pečeno. Dagnje očistimo in v loncu s strokom česna in lovorjevim listom kuhamo, da se školjke...
Ocvrte dagnje
Ribe in morske jedi - web-kulinarika.siŠkoljke odprite tako, da jih daste v posodo z malo olja in segrevajte tako doglo, da se odpro, ter jim nato ločite meso od lupine. Pripravite testo, tako, da zmešate moko , vino in...
Gratinirane školjke
Ribe in morske jedi - www.ringaraja.netNajprej očistimo školjke, nasekljamo večjo količino česna in peteršilja. V večji posodi segrejemo malo olivnega olja in na hitro prepražimo dve žlici česna in peteršilja, zalijemo z...