Jajčevci po siciljansko
Glavne jedi - www.kulinarika.netJajčevce olupimo, zrežemo na ploščate kose, posolimo in jih pustimo približno 40 minut stati, da se izloči tanin, ter niso več grenki. Nato jih malo popivnamo s papirnatim prtičkom...
Omaka z melancani
Priprava: Melancan olupimo in ga narežemo na 1cm velike kocke. Narezane konce damo v cedilo in počakamo, da melancan spusti vodo (15min). Med tem časom pripravimo ostale sestavine....
Malancane s sirom
Malancano narežemo na slab cm debele kolobarje, lupljenje ni potrebno. Na olivnem olju popečemo kolobarje z obeh strani in jih odcedimo na kuhinjskem papirju. Sir narežemo na rezine...
Zelenjava na žaru
30-45minut - www.ringaraja.netNa žaru lahko pripravimo našteto zelenjavo,tako da jo narežemo na enako velike kose,jih pokapamo z olivnim oljem,posolimo,potrosimo s sesekljanim česnom in petršiljem,popopramo in spečemo...
Pohane melancane s šunko in sirom
Melancane zrežemo na tanke rezine, lahko kar na salamoreznici. Posolimo jih in pustimo nekaj časa stati, da spustijo vodo. Rezino melancane obožimo s sirom in šunko in nanjo položimo...
Mini pice brez testa
Ostale jedi - www.kulinarika.netNeolupljeno melancano narežemo po dolgem na 7 mm debele rezine (jaz režem na salamoreznici). Rezine melancane položimo na s peki papirjem obložen pekač od pečice. Vsako rezino rahlo...
Pečeni melancani
Glavne jedi - www.ringaraja.netMelancan izdolbi, da dobis ladjico. Na hitro jo prevrej. Izdelbeno meso narezi na drobno. Cebulo sesekljaj, preprazi na olju, ko porumeni, dodaj melancan, zalij z malo vode, soli in...
Marinirani melancani
Glavne jedi - www.kulinarika.netMelancan operemo, očistimo, narežemo na centimetrske kolobarje in jih v ponvi popečemo z obeh strani. Marinado pripravimo iz nasekljanega česna, soli, bučnega olja in balzamičnega kisa....
Krompirjev "pekač"
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netNa pekač iz pečice damo peki papir in zložimo nanj mlad (ostrgan) krompirček. Posolimo in pokapamo z oljem ter ga do polovice spečemo. Medtem prekuhamo svežo zelenjavo (tudi do polovice),...
Melancane za gurmane
Glavne jedi - www.kulinarika.netVzememo lepo, čvrsto melancano in jo narežemo podolgem na cca 0,5 cm debele rezine. Malo posolimo in pustimo, da voda odteče. Obrišemo jo s papirnato brisačo in na malo olivnega olja...