Mesna lazanja
Glavne jedi - www.kuhajmo.comTestene krpe za lazanjo kuhamo v slanem kropu 8 minut; nato jih odcedimo, splaknemo in naložimo na vlažen prtič, da se listi med seboj ne zlepijo. Pripravimo mesni nadev: na olju zarumenimo...
Špinačna lazanja
Glavne jedi - www.mojirecepti.comŠpinačo operemo in jo na hitro blanširamo v vreli vodi. Nato jo dobro odcedimo. Čebulo in česen sesekljamo. V ponvi segrejemo olivno olje in na njem prepražimo čebulo in česen. Dodamo...
Špinačna lazanja
Glavne jedi - www.kulinarika.netNa olivnem olju prepražimo narezane gobe, čebulo in česen in ohladimo. V posodi zmešamo skuto, parmezan, vse začimbe in jajce, na koncu vmešamo blanširano, narezano in dobro odcejeno...
Špinačna lazanja
Glavne jedi - www.presno.siZa tri osebe potrebujemo: Bučko po dolžini narežemo na tanke trakove in jih za nekaj minut mariniramo v mešanici olja in popra. Premešamo v mešalniku. Premešamo v mešalniku. Premešamo...
Špinačna lazanja
Na raztopljenem maslu prepražimo drobtine, zalijemo z mlekom in dodamo špinačo (uporabila sem zamrznjeno)ter na hitro pokuhamo. dodala sem še skuto in vse dobro premešala. V pekač sem...
Ribja lazanja s špinačo in paradižnikom
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netMoko in pšenični zdrob zmešamo, vsujemo v skledo in naredimo jamico, v katero ubijemo jajca. Z vilico jih razmešamo in postopoma vmešavamo moko, dokler je ne zmanjka. Če jo je premalo,...
Lazanja z mesno omako
Glavne jedi - www.kulinarika.netMesno omako pripravimo tako, da na maslu rahlo popražimo nasekljano slanino, drobno sesekljano čebulo, sesekljan korenček in zeleno. Dodamo mleto meso, solimo, popramo, odišavimo z...
Špinačna juha
Špinačo očistimo in operemo ter zmiksamo skupaj s čebulo. Mešanico prepražimo na oljčnem olju. Slanino drobno nasekljamo, pocvremo v ponvi in dodamo moko. Na hitro premešamo in pocvremo...
Špinačna riževa torta
Špinačne liste poparimo, ožamemo in nasekljamo. Jušno osnovo segrejemo (lahko v mikrovalovni pečici). V ponvi raztopimo 75 g masla in dodamo sesekljano čebulo in česen, malo pokuhamo,...
Lazanje – klasičen recept
Najprej pripravimo bešamel omako: V kozici raztopimo 60 g masla in dodamo isto količino moke. Pražimo, dokler se moka ne speni oziroma dokler ne nastane svetli podmet. Zalijemo z 1...