Borovničevo - skutina torta
Biskvit: jajca penasto umešamo, dodamo sladkor in na koncu moko, pomešano s pecilnim praškom. Maso vlijemo v model za torte (okrogel, srce ipd.) in damo peči. Pečemo pri 190 stopinjah...
Borovničevo-breskvina torta
Sladice in peciva - www.kulinarika.netV pekaču velikosti 35x23,5 cm spečemo biskvit, ohladimo in s pomočjo sukanca razrežemo na 3 plasti. Borovničeva krema: v borovničevem soku (lahko ga tudi malo razredčimo z vodo), skuhamo...
Gabrijelova torta
Sladice in peciva - www.kulinarika.netNajprej pripravimo svetlo biskvitno testo: jajca ločimo na beljake in rumenjake. Beljake z električnim mešalnikom stepemo v zelo trd sneg. Rumenjake s sladkorjem z električnim mešalnikom...
Jagodno - borovničeva svečana torta
Sladice in peciva - www.kulinarika.netPečico segrejemo na 180 stopinj. Beljake stepemo v sneg. Rumenjake penasto stepemo s sladkorjem. Dodamo vodo in olje. Nazadnje umešamo moko s pecilnim praškom. Vlijemo v model za torte...
Borovničeva torta
Sladice in peciva - www.kulinarika.netBiskvit: Jajci in sladkor penasto umešamo, dodamo še presejano moko in rahlo zmešamo. Biskvitno ploščo spečemo na s peki papirjem obloženem pekaču za torte. Nadev: Mleko in borovničevo...
Borovničeva rolada
Sladice in peciva - www.kulinarika.netRumenjake in beljake ločimo. Rumenjake s sladkorjem, vanilijevim sladkorjem in vodo penasto stepemo, da zmes naraste. Dodamo moko, pomešano s pecilnim praškom, pistacijami in limonino...
Jagodno borovničeve rezine
Za biskvit stepemo sneg iz beljakov, mu postopoma dodajamo sladkor, da postane čvrst in na koncu previdno umešamo rumenjake ter moko. Biskvit spečemo v malo višjem pekaču dimenzij približno...
Borovničeva torta Iztok
Biskvit: rumenjake in sladkor stepemo, dodamo vodo in olje, postopno dodajamo še moko, v katero smo dodali pecilni prašek. Na koncu v zmes počasi vmešamo sneg vseh beljakov. Pečemo...
Jagodno borovničeva torta
Zmrznjeno sadje odmrznemo in splaknemo pod tekočo vodo. Biskvit: ločimo beljake in rumenjake. Rumenjakom dodamo 5 žlic sladkorja in stepamo 15 minut. Iz beljakov stepemo sneg, kateremu...
Zajčki in pisani pirhi
Sladice in peciva - www.kulinarika.net1. Sestavine za testo zgnetemo v gladko testo. 2. Testo razvaljamo za pol prsta debelo. 3. Z modelčkom ali šablono izrežemo zajčke in jajčka. 4. Položimo jih na pekač, obložen s peki...