Česnova omaka
Omake in namazi - www.kulinarika.netČesen stisnemo s stiskalnico (je močnejšega okusa, kot če ga nasekljamo) in ga dodamo ostalim sestavinam. Dobro premešamo in pustimo nekaj časa, da se okusi pomešajo.
Solatni preliv
Zmešamo kislo smetano, majonezo, gorčico, sol, česen, poper, sesekljan drobnjak ter naribano jajce in preliv je gotov.
Pašteta iz leče
Omake in namazi - www.ringaraja.netLečo oplaknemo in čez noč namočimo skupaj z lovorjem. Naslednji dan jo kuhamo 30 minut, lovor odstranimo, ohladimo in skupaj z ostalimi sestavinami pretlačimo ali zmiksamo.
majoneza s sardelnimi fileti in kaprami
Omake in namazi - www.gurman.eupredpriprava Pripravimo majonezo II. Šalotko olupimo in zelo drobno sesekljamo. Sardelne filete odcedimo in stremo v pasto. Kapre iz slanice prhamo pod tekočo hladno vodo, odcedimo...
Tatarska omaka
Majonezo, gorčico in kisle kumarice damo v posodo in jih zmiksamo s paličnim mešalnikom, da dobimo gladko omako. Dodamo še poper, sol, peteršilj, kislo smetano in česen ter vse skupaj...
Guacamole omaka
Omake in namazi - www.mojirecepti.comAvokado olupimo, mu odstranimo koščico in ga pretlačimo z vilicami. Dodamo strt česen, olivno olje, limonin sok, sol in poper. Primešamo še majonezo in gorčico. Omako za približno pol...
skutin namaz s papriko
priprava Paprike očistimo in razpolovimo. Odstranimo semena in bele dele, potem pa paprike drobno sesekljamo in zmešamo z mlekom. Paprikam med mešanjem postopoma dodamo majonezo in...
Topla majoneza
Omake in namazi - www.kulinarika.netVodo in jušno kocko prekuhamo z drobnjakom in peteršiljem. Nato vmešamo majonezo, gorčico, na koncu pa sladko smetano. Na kratko pokuhamo in serviramo k ribam.
Tatarska omaka
Omake in namazi - www.kulinarika.netMajonezo, gorčico, peteršilj, na drobno narezane kisle kumarice ter stisnjen česen dobro zmešamo s paličnim mešalnikom. Dodamo poper po okusu in zmešamo. Na koncu dodamo še 1 kislo...