Svinjska ribica v listnatem testu
Glavne jedi - www.mojirecepti.comSvinjsko ribico očistimo žilic in jo začinimo s soljo, poprom, razdrobljenim lovorjevim listom, timijanom in drobno nasekljanim česnom. V ponvi segrejemo malo olja in meso na hitro...
Svinjski zrezki v listnatem testu
Glavne jedi - www.kulinarika.netPopečemo začinjene svinjske zrezke ter jih ohladimo. Prepražimo gobe, razvaljamo listnato testo (obe plošči) ter jih razrežemo na 4 enake dele. Na vsak razrezan kos testa položimo zrezek,...
Piščančja bedrca v listnatem testu
Glavne jedi - www.kulinarika.netListnato testo odtajamo. Krače nasolimo. Šunko narežemo na kvadratke in jo z dvema žlicama gorčice s sekljalnikom sesekljamo v mazavo zmes, začinimo po želji. Z zmesjo namažemo krače....
S sirom polnjene hrenovke v listnatem testu
Pri sobni temepraturi odtajajte zamrznjeno listnato testo, razvaljajte ga in narežite na kvadrate s 16 cm dolgimi stranicami. Kvadrate na tanko premažite s paradižnikovo mezgo. Hrenovke...
Hrenovke v listnatem testu
Predjedi - www.mojirecepti.comListnato testo razvaljamo. Razrežemo ga na 8 rezin, širokih približno 3 cm. Vsako hrenovko ovijemo v eno rezino. Ovite hrenovke položimo na peki papir in pečemo približno 25 min na...
Pizza v listnatem testu
Listnato testo razvaljamo na debelino 0,5 cm. Razrežemo ga na kvadrate, velike približno 10x10 cm. Vsak kvadratek namažemo s kečapom in malo posujemo z origanom. Nato nanje položimo...
Piščančji file v listnatem testu
Glavne jedi - www.kulinarika.netKupljeno testo najprej odtajamo, nato ga na pomokani površini zelo na tanko razvaljamo. En kos razvaljanega testa prerežemo na pol tako, da dobimo dva kosa, to ponovimo tudi pri drugem...
Šunka v listnatem testu
Gorčico, kislo smetano, stisnjen česen, malo olja in zelišča zmešamo. Pečico ogrejemo na 200 stopinj. Testo pomokamo in razvaljamo. Šunko premažemo z mešanico, položimo jo na testo...
Biskvit v listnatem testu
Rumenjake, sladkor in vanilijev sladkor penasto mešamo. Beljake stepemo v sneg, jih dodamo jajčni masi, dodamo mlete orehe, naribano čokolado in rum. Narahlo premešamo, testo tanko...
Svinjska ribica nadevana z lešniki
Glavne jedi - www.kulinarika.netRibico prerežemo po dolžini, ne smemo jo pa povsem prerezati. Lahko naredimo tudi žepek, ampak zelo previdno. Sir nastrgamo, zgnetemo ga z lešniki in začinimo s soljo in poprom. Z zmesjo,...