Rižota s sojinimi kosmiči
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netKosmiče prelijemo z juho ali jušno osnovo in pustimo, da se namočijo. Na olju ali maščobi opražimo čebulo, dodamo papriko, paradižnike, koren, jajčevec in vse dobro dušimo. Dodamo paradižnikovo...
Sojina mineštra
Juhe in zakuhe - www.kulinarika.netNa olju opražimo slanino, dodamo čebulo in dušimo. Dodamo korenje, zeleno in česen. Dušimo, da postane čebula steklena. Dodamo jušno osnovo, malo prevremo, nakar priložimo drugo zelenjavo...
skutin namaz s paradižnikom
priprava Skuto pretlačimo v skledo. Prilijemo sladko smetano in premešamo. Skuti dodamo sesekljane (olupljene, razsemenjene) paradižnike, paradižnikov kečap in mezgo ter sesekljane...
Zelenjavna omaka za špagete
Omake in namazi - www.kulinarika.netNa olju skupaj prepražimo čebulo in narezano papriko. Nato dodamo na kockice narezan korenček, bučke in paradižnik ter grah. Vse skupaj pražimo še 5 minut, zalijemo z malo juhe ali...
Špinača z jogurtom v omaki
Omake in namazi - www.kulinarika.netOlje segrejemo, dodamo čebulo in jo pražimo. Ne sme porjaveti. Dodamo špinačo in prevremo. V lončku zmešamo jogurt, česen, meto, sol in poper. Vmešamo v delno ohlajeno špinačo in vse...
Gurmanski preliv za testenine
Omake in namazi - www.kulinarika.netStopljenemu maslu prilijemo olje, stresemo nanju čebulo in jo dušimo. Dodamo korenje, gobe, zeleno, peteršilj in še naprej dušimo. Nato dodamo meso in dušimo do suhega. Potresemo z...
Sladko kisli riž
Omake in namazi - www.ringaraja.netNamočimo rjav riž in ga nato skuhamo do mehkega (približno 20 minut). Sladko - kislo omako lahko pripravite takole: na žlici olivnega olja prepražite žlico drobno narezane mlade čebule....
Vegetarianski (veganski) burgerji
Ostale jedi - www.kulinarika.netSončnično seme pražimo v ponvi brez olja do svetlo rjave barve, vse ostale sestavine pregnetemo, dodamo seme ter oblikujemo polpete. Povaljamo jih v moki in ocvremo na olju.
Grška musaka iz jajčevcev
Glavne jedi - www.kulinarika.netNa maslu popražimo čebulo, da dobi zlato rjavo barvo, dodamo nekaj soli in popra ter zmleto jagnjetino. Dodamo česen. Pražimo, dokler meso ne spremeni barve. Priložimo paradižnikovo...
hladna gobova omaka
priprava Gobe očistimo, zrežemo na lističe in stresemo v skledo. Dodamo vse ostale sestavine, premešamo in v ponvi pražimo toliko časa, da se gobe skuhajo na zob. Gobovo omako odstavimo...