Grahova juha s provansalskimi zelišči in praženo slanino
Juhe in zakuhe - www.kulinarika.netPrekajeno slanino narežemo na majhne kockice. Pražimo jo na majhni količini olja, da postane hrustljava, nato jo poberemo iz posode in prihranimo. Na isti maščobi pražimo drobno sesekljano...
Kunec v omaki z mladim grahom, šampinjoni in pinjolami
Glavne jedi - www.kulinarika.netOčiščena kunca narežemo na kose. Suhe jurčke zalijemo s toplo vodo in pustimo, da se namakajo. Šampinjone očistimo in narežemo na lističe. Čebulo, korenček, peteršiljevo korenino, gomoljno...
Govedina v vinski omaki
Glavne jedi - www.kulinarika.netDan pred pripravo govedino mariniramo. Narežemo jo na poljubno velike kocke in jo v skledi zalijemo z rdečim vinom. Dodamo čebulo, narezano na lističe, drobno sesekljan česen, lovorjev...
Sipa po portugalsko
Ribe in morske jedi - www.kulinarika.netOčiščene sipe narežemo po širini na 2 cm debele kose (trakove). Lovke pustimo cele. Malo jih osolimo in povaljamo v moki, kateri smo dodali ščepec pekoče paprike in jih pražimo, da...
Škampi po portugalsko
Ribe in morske jedi - www.kulinarika.netŠkampe (najboljši so "black tiger prawns" kupijo se zmrznjeni) odmrznemo, jih speremo pod vodo in zložimo v glinen pekač (lahko je tudi navaden) tako, da niso eden čez drugega....
Portugalska solata
Olive razkoščičimo in na drobno sesekljamo. Gobice, kumare in paprike razrežemo na tanke lističe. Vse skupaj zamešamo v kuhan fižol, začinimo s sesekljanim česnom, olivnim ter bučnim...
Portugalska solata
Solate - www.kuhajmo.comOlive razkoščičimo in na drobno sesekljamo. Gobice, kumare in paprike razrežemo na tanke lističe. Vse skupaj zamešamo v kuhan fižol, začinimo s sesekljanim česnom, olivnim ter bučnim...
Portugalski lonec
Ribe in morske jedi - www.kulinarika.netFileje razdelimo na nekaj večjih kosov, jih posolimo in po želji popopramo (s sveže grobo mletim poprom), pokapljamo jih z limoninim sokom. Krompir in čebulo olupimo in narežemo na...
Piščančja prsa v omaki
Glavne jedi - www.kulinarika.netPiščančja prsa narežemo na koščke, čebulo olupimo in drobno nasekljamo, šampinjone operemo in narežemo na lističe, slanino, korenček in zeleno narežemo na drobne kockice, česen stremo...
Goveji zrezki v madeirini omaki
Glavne jedi - www.kulinarika.netGoveje zrezke potolčemo in jih po obeh straneh dobro solimo, popramo in namažemo z gorčico. Pustimo jih čez noč v hladilniku. Ponev močno segrejemo, vanjo vlijemo malo olja in zrezke...