Jota
Enolončnice - web-kulinarika.siPosebej kuhamo zelje, fižol in krompir. Skupaj s krompirjem kuhamo tudi suho slanino ali košček mesa kraškega pršuta. Ko je skuhano, zmešamo vse skupaj in po potrebi še zalijemo. Na...
Jota
Enolončnice - www.kulinarika.netPrebran, opran in čez noč namočen fižol kuhamo skupaj s svinjskimi rebri. Ko je oboje na pol mehko, dodamo na koščke narezan krompir, ki se lahko razkuha. V drugem loncu kuhamo zelje...
Jota - vegi
Enolončnice - www.kulinarika.netFižol namočimo in skuhamo v zadostni količini vode. Posebej skuhamo zelje in krompir, ki ga zmečkamo, ne preveč na drobno. Jaz kuham zelje in krompir kar skupaj. Skupaj zmešamo zelje/repo,...
Jota III
Enolončnice - www.kulinarika.netV enem loncu skuhamo zelje, v drugem pa fižol s prekajenim mesom. Ko je kuhano, dodamo k zelju fižol in vodo v kateri se je kuhal. Po okusu solimo in dodamo paradižnikovo mezgo. Na...
Jota s kislo repo
Enolončnice - www.kulinarika.netKrompir olupimo in narežemo na majhne kocke ter ga skuhamo do mehkega v slani vodi. Fižol, ki smo ga namakali čez noč, damo v hladno slano vodo v drugem loncu in ga kuhamo toliko časa,...
jota
predpriprava Fižol čez noč namočimo v hladni vodi. priprava Naslednji dan fižol v isti vodi pristavimo, zavremo in skuhamo do tričetrt. Kislo zelje (gl. nadomestek, različice) stresemo...
Kraška jota
Posebej skuhaj zelje, fižol in krompir v treh posodah. S krompirjem kuhaj tudi slanino ali drugo vrsto prekajenega mesa. Ko se skuha, vse zmešaj skupaj in dodaj še vode, če je potrebno....
Moja jota enolončnica
Zelje in olupljen krompir damo v večji lonec in zalijemo s toliko vode, da dobro pokrije zelenjavo. Če je krompir večji, ga samo razpolovimo, manjšega pa pustimo kar celega. Ko voda...
Jota brez krompirja
Enolončnice - www.kulinarika.netČebulo nasekljamo in jo prepražimo na olju, dodamo nasekljan česen, da zadiši. Nato dodamo na koščke narezano prekajeno meso in pustimo 10 minut, da se prepoji. Dodamo 2 žlički sladke...
Jota na najbolj enostaven način
Enolončnice - www.kulinarika.netČe hočemo joto skuhati le v enem loncu, brez nepotrebnega dela s posodo, fižol lahko čez noč namočimo v hladni vodi, če hočemo skrajšati čas kuhanja (jaz ga v tem primeru ne namočim)....