Pire iz ajdove kaše
www.ringaraja.netZa pol ure namočimo ajdovo kašo. Skuhamo in ko je mehka, odlijemo odvečno vodo in prilijemo malo sojinega ali riževega mleka in jo zmiksamo. Če ne uporabljamo mleka, odlijemo samo toliko...
Ohrovtov pire
1. Krompir olupimo in narežemo na kocke. Temeljito operemo in stresemo v večjo posodo z vodo. 2. Ohrovtove liste operemo, jim izrežemo debelo osrednjo korenino in jih narežemo na rezance....
Cvetačni pire
Cvetove cvetače skuhamo v slani vodi do mehkega, jo odcedimo in na grobo pretlačimo z vilico. Nato dodamo začimbe: vegeto (toliko, da bo cvetača slana) in curry (malo, samo za okus),...
Pire krompir
Vzemite krompir in ga umijte. Potem pa z rezilom za krompir začnite lupiti krompir. Ko ga boste olupili, vzemite navaden nož in začnite krompir rezati na male koščke. Naredite isto...
Krompirjev pire s cvetačo
1. Krompir olupimo, narežemo na kocke in operemo. 2. Cvetačo razdelimo na cvetke in operemo. 3. Krompir postavimo na štedilnik, zavremo, solimo in kuhamo 10 minut. 4. Dodamo še cvetačo...
krompirjev pire z zelišči
priprava Krompir olupimo in zrežemo na večje kose. Pristavimo ga v soljeni vodi, zavremo in kuhamo približno 20 minut oziroma do mehkega. Kuhan krompir odcedimo in pretlačimo. Primešamo...
Ajdova kaša z lečo in zelenjavo
Ajdovo kašo skuhamo na vodi v razmerju 1:3. Kuhamo na malem ognju približno 10 do15 minut. Solimo, odstavimo in pustimo namakati še nekaj minut. Koristno je, če jo prej nekaj ur namakamo....
Ajda z zelenjavo
Ostale jedi - www.kulinarika.netAjdovo kašo za kako uro namočimo v vodi. Zelenjavo narežemo na koščke, por na kolobarje. Na olju najprej prepražimo por, bučko, korenje in papriko. Začinimo po okusu. Hitro dodamo ajdovo...
Ostanki pire krompirja
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netVse sestavine zmešamo. Če želimo rahlejšo maso, lahko beljak stepemo v sneg. Če se nam zdi pregosto, dodamo žlico ali dve mleka. Na pekač damo peki papir, z žlico nanj polagamo kupčke...
Bučni pire
Prikuhe in priloge - www.mojirecepti.comBučo očistimo in narežemo na večje kocke. Skuhamo jo v manjši količini vode. Ko se buča zmehča, jo odcedimo in pretlačimo, da dobimo gladek pire. V posodi stopimo maslo in nato dodamo...