Lionska solata (fr. salade lyonnaise)
Solate - www.kulinarika.netKodrolistno endivijo operemo, odcedimo in damo v solatno skledo. Slanino narežemo na majhne kockice, čebulo olupimo in drobno sesekljamo. Pripravimo dressing: v segreto ponev damo olivno...
zeliščni solatni preliv po italijansko
Solate - www.gurman.eupriprava Česen olupimo in drobno sesekljamo. V manjšem kotličku ali podobni posodi gladko razmešamo kis, limonin sok, gorčico, sol, sesekljan česen in suha zelišča. Med nenehnim mešanjem...
Kvinojini ocvrtki
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netKvinojo skuhamo v slani vodi. Odcedimo in ohladimo. Dodamo jajci, moko, sol in nasekljan peteršilj in vse skupaj zmešamo v gladko zmes. Ocvrtke zajemamo s čajno žličko ter jih v vročem...
Solata iz gomoljne zelene in korenja
Solate - www.kulinarika.netV skledi pomešamo kislo smetano in polnozrnato dijonsko gorčico. Solimo, popramo in okisamo po okusu. Premešamo, da dobimo enakomerno zmes. Če se nam zdi mešanica pregosta, jo lahko...
osnovni solatni preliv
Solate - www.gurman.eupriprava V skodelici gladko razmešamo gorčico, kis (gl. nadomestek) in sol, da se sol stopi. Med nenehnim mešanjem sprva po kapljicah, potem pa v curku prilijemo olivno olje. Omaki...
solatni preliv z olivami
priprava Česen olupimo in drobno sesekljamo; gl. različice. Sardelna fileta odcedimo in drobno sesekljamo. Vse sestavine nalijemo / stresemo v steklen kozarec s tesno prilegajočim pokrovčkom,...
zeliščni solatni preliv II
Solate - www.gurman.eupriprava Česen olupimo in drobno sesekljamo; gl. različice. Izbrano zelišče (gl. nasveti) osmukamo in drobno sesekljamo. Vse sestavine nalijemo / stresemo v steklen kozarec s tesno...
Japonski solatni preliv
Vse zmiksajte v mikserju in vlijte v posodo s pokrovom. Hranite v hladilniku.
solatni preliv z gorčico in česnom
priprava Česen olupimo in drobno sesekljamo; gl. različice. Vse sestavine nalijemo / stresemo v steklen kozarec s tesno prilegajočim pokrovčkom, potem pa kozarec potresamo – podobno,...
Zelena solatna bomba
Solate - www.kulinarika.netV posodo damo koruzo, zrežemo paradižnike, papriko in por (na tanke kolobarje) ter zeleno solato. Na koncu dodamo ohlajeno jajce in sir. Sestavine za preliv zmešamo skupaj in polijemo...