Rižota klasična
Omake in namazi - www.ringaraja.netSkuhamo rjav riž. Na sopari skuhamo grah in korenje, narezano na kocke. V ponvi prepražimo 1/2 čebule, dodamo malo piščančje juhe in začimbe. Sestavine zmešamo, po želji dodamo malo...
Mesne kroglice iz pečice
Glavne jedi - www.kulinarika.netVse sestavine za kroglice zmešamo skupaj, da dobimo kompaktno maso (če je premehka, dodamo še malo drobtin, če je pretrda, dodamo kanček vode) in kar z rokami oblikujemo kroglice velikosti...
Polnjena paprika na klasičen način
Glavne jedi - www.kulinarika.netMeso posolimo in popramo po okusu. Dodamo strt česen, mleto papriko in jajce. Na maščobi prepražimo čebulo do rumene barve. Dodamo jo mesu. Riž skuhamo do polovice in ga prav tako dodamo...
Telečja rižota
Predjedi - www.kulinarika.netČebulo in česen drobno sesekljamo in na olju dušimo skupaj z na kocke narezanim in dobro očiščenim mesom. Dušimo toliko časa, da česen in čebula razpadeta. Dodamo kocke, sol in začimbe,...
Polnjene paprike
Glavne jedi - www.kulinarika.netV posodo damo olje, meso in ga solimo po načelu manj je več. Meso prepražimo, da izpari vsa voda, ki jo meso spusti; tako se izognemo situaciji, ki se prerada zgodi v marsikateri menzi,...
Polnjena zelenjava s sardelno - sojinim nadevom
Ribe in morske jedi - www.kulinarika.netPečico ogrejemo na 190 stopinj. Sojine koščke in kvinojo namočimo v juho. Po dveh urah jih dobro odcedimo in ožamemo, sesekljamo v multipraktiku ali blenderju. Izdolbemo papriko in...
Polnjene paprike
marmelina.siDomača jed za 4 do 6 oseb. Omako pripravite sami ali uporabite pripravljeno omako iz paradižnika. Čebulo in česen sesekljajte ter ju prepražite na oljčnem olju. Dodajte meso in ga pražite...
Rižota z mletim mesom
Glavne jedi - www.kulinarika.netNa drobno sesekljamo čebulo, papriko in česen. Čebulo in papriko popražimo na maslu ali olju, da malce porumenita, nato dodamo česen in še malo popražimo. Dodamo riž in ga pražimo,...
Tunine bučke v pečici
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netPečico segrejemo na 230 stopinj na funkciji žar. Bučki po dolžini prerežemo na polovico (po želji olupimo) in z žlico izdolbemo semenje in bučkino meso. Polovice bučke premažemo z olivnim...
Zelenjavna rižota
Na olju prepražimo zelenjavo, dodamo riž in ga pražimo da postekleni. Nato postopoma zalivamo z jušno osnovo ali s polovico jušne kocke in vodo. Vmes popopramo. Malo pred koncem kuhanja...