Enolončnica
Enolončnice - www.kulinarika.netČebulo popražimo na olju. Dodamo meso, narezano na kocke. Ko dobi barvo, dodamo narezano zelenjavo, razen stročjega fižola. Pražimo približno 15 minut in dodamo stročji fižol. Zalijemo...
Ječmenova kaša s tuno
Predjedi - www.kulinarika.netJečmenova kaša: v vrelo vodo, v kateri smo skuhali jušno kocko, damo ječmenovo kašo. Čas kuhanja je 15 - 20 minut. Tunina osnova: v ponvi na olivnem olju prepražimo nasekljano čebulo...
Zelenjavna enolončnica s čičeriko
Čičeriko in fižol, namočena čez noč, kuhamo vsakega posebej. K čičeriki dodamo lovor, nekaj zrnc popra in pol žličke šetraja. Zelenjavo očistimo, por in korenje narežemo na kolesca,...
Gobja enolončnica po rusko
Enolončnice - www.kulinarika.netJušno osnovo zavremo, dodamo narezano čebulo, riž, grah (kuhanega dodamo kasneje), stročji fižol, koren, lovorjev list, paradižnikov sok, timijan in papriko. Kuhamo na nizki temperaturi...
Koruzne tortilje z zelenjavnim nadevom
Koruzne tortilje 1. V skledo presejemo pirino moko. Dodamo koruzno moko, kvas, sol in sladkor in z roko vse premešamo. Oblikujemo kupček, v vrh pa, kot jezerce, vtisnemo odprtino za...
zelenjavna enolončnica s stročjim fižolom in pekorinom
predpriprava Zelenjavno osnovo pristavimo, zavremo in pustimo na toplem. Stročji fižol očistimo in po širini razpolovimo. Čebulo olupimo in narežemo na kolesca. V loncu pristavimo vodo...
Pirine krpice s špinačno omako s suhimi paradižniki
Pirine krpice 1. Pripravimo jih po receptu za Domače pirine široke rezance. Testo razvaljamo čim bolj tanko in narežemo na krpice nepravilnih oblik. Špinačna omaka s suhimi paradižniki...
Naše najljubše testenine
1. Na štedilnik postavimo velik lonec z vodo. 2. Med tem, ko čakamo, da voda zavre, pripravimo omako. 3. V ponvi segrejemo olje, na njem opražimo por in čebulico. Dodamo drobno nasekljan...
enolončnica z gobami in zelenjavo
predpriprava V kozici pristavimo in zavremo vodo za blanširanje paradižnika. Gobe očistimo in zrežemo na večje kose. Jajčevec očistimo in zrežemo na kocke. Bučki očistimo in zrežemo...
ohrovtova enolončnica
predpriprava Jurčke namočimo v pol litra tople vode. Ohrovt očistimo in narežemo na široke rezance. Čebulo olupimo in drobno sesekljamo. priprava V posodi segrejemo 2 žlici olja, na...