Musaka po grško
Glavne jedi - www.kulinarika.netJajčevce damo za eno uro v slano mlačno vodo, da izgubijo grenkobo. Medtem damo v večjo kozico dve žlici svinjske masti ter na njej prepražimo sesekljano čebulo, dodamo ji na malo narezano...
Doževa kupola
Ostale jedi - www.kulinarika.netŠalotko olupimo, jo dobro nasekljamo in v kozici posteklenimo na 4 dag masla. Dodamo riž, zajemalko juhe in poper. Narahlo premešamo. Dodamo na kocke narezano šunko in na šibkem ognju...
Grško zelje
Glavne jedi - www.kulinarika.netNajprej skuhamo zelje in riž. Zelje kuhamo nekje 45 minut, riž pa kakor piše na vrečki. Medtem ko se kuhata zelje in riž, pripravimo meso. Meso prepražimo na čebuli, dodamo začimbe...
Cvetačna musaka
Predjedi - web-kulinarika.siCvetačo razcvetkamo in jo v slanem kropu skuhamo, odcedimo, ohladimo, po pariško paniramo in ocvremo. Posodo za narastek namažemo in nanjo damo plast ocvrte cvetače, po njej plast nadeva...
Cvetačna juha
Juhe in zakuhe - www.kulinarika.netCvetačo očistimo slabih delov in jo za 20 minut namočimo v slano vodo, da nam izplavajo morebitni prebivalci. Nato jo na hitro operemo in damo kuhat v malo slanega kropa. Kuhano odcedimo...
cvetačna juha
Juhe in zakuhe - www.gurman.eupriprava Cvetačo očistimo in razcvetkamo. Stebla olupimo in skupaj z listi zrežemo na rezance. Krompir olupimo in zrežemo na kocke. V zelenjavni osnovi pristavimo cvetačo in krompir....
Piščanec po grško
Glavne jedi - www.kuhajmo.comPiščančje kose nataremo s poprom in soljo. V srednje globoki posodi segrejemo olje im maslo ter piščančje meso zlato zapečemo, potem ga odstranimo iz maščobe in hranimo na toplem. Na...
Cvetačna juha s sirom
Juhe in zakuhe - www.kulinarika.netNa surovem maslu popražimo drobno sesekljano čebulo, dodamo dobro očiščeno in na večje koščke - cvetke razdeljeno cvetačo, zalijemo z juho in pustimo pokrito rahlo vreti 15 minut. Prilijemo...
Cvetačna juha
Cvetačo, krompir,čebulo očistimo in operemo, ter damo kuhat v hladno vodo. Ko zavre solimo in dodamo vegeto. Kuhamo do mehkega,odstavimo, ter zmeljemo s paličnim mešalnikom.pristavimonazaj...
Grška baklava
Sladice in peciva - www.kulinarika.netVsak kos listnatega testa prerežemo na pol in zelo tanko razvaljamo, dobimo 12 plasti. Po velikosti testa vidimo kako velik pekač potrebujemo. Eno plast položimo v pomaščen pekač, namažemo...