mineštra
Enolončnice - www.gurman.eupredpriprava Posušen fižol stresemo v veliko skledo in prelijemo z mrzlo vodo. Pustimo, da se namaka čez noč. priprava Fižol odcedimo, stresemo v kozico in prelijemo s hladno vodo....
Mineštra
Sesekljano čebulo prepražimo na masti, dodamo še zrezano zelenjavo. Ko je prepražena, jo zalijemo, solimo, primešamo namočen fižol in začimbe ter kuhamo, da se fižol skoraj zmehča....
Golaž po gabersko
Enolončnice - www.kulinarika.netJunečje stegno očistimo odvečne maščobe, ter narežemo na kocke. V posodi ga posolimo, popopramo in pokapamo z nekaj kapljicami kisa, dobro premešamo in pustimo stati pol ure. Nasekljamo...
Porova enolončnica
Enolončnice - www.kulinarika.netNa olju prepražimo čebulo. Ko postane steklene barve ji dodamo na kocke narezano meso in ga nekaj časa dušimo. Dodamo na koščke narezan por, na male kocke narezan krompir, sol, poper...
porova juha
Enolončnice - www.gurman.eupriprava 240 gramov očiščenega belega in svetlo zelenega dela pora zrežemo na kolesca. Krompir olupimo in narežemo na kocke. V posodi pristavimo, zavremo in kuhamo čisti govejo juho...
Fižolova mineštra
Enolončnice - www.mojirecepti.comV lonec zlijemo vodo, vanjo pa damo prekajeno klobaso, odcejen fižol, na kolesca narezan por in na kocke narezano papriko. Dodamo še jušno kocko, sol, poper, majaron in timijan. Vse...
goveji ragu s slanino, šalotko in šampinjoni
Enolončnice - www.gurman.eupredpriprava Pečico segrejemo na 180° C. Govejo juho skupaj z rdečim vinom pristavimo in segrejemo. Slanino po širini narežemo na tanke trakove. Meso oprhamo pod tekočo mlačno vodo,...
Bograč
Enolončnice - www.mojirecepti.comČebulo olupimo in sesekljamo. Slanino na drobno sesekljamo. V loncu segrejemo olje in na njem prepražimo čebulo in slanino. Svinjsko in goveje meso narežemo na koščke in ga dodamo v...
Zimska mineštra
Enolončnice - www.kulinarika.netNa maščobi prepražimo drobno narezano čebulo. Ko postekleni, dodamo na kocke nerezan krompir, prepražimo, dodamo kuhano kislo zelje, sesekljan česen, paradižnikovo mezgo, zalijemo s...
goveji golaž po dunajsko
Enolončnice - www.gurman.eupriprava Čebulo olupimo in drobno sesekljamo. V širši posodi segrejemo olje, na katerem sesekljano čebulo počasi rumeno rjavkasto prepražimo. Na papriko stresemo mleto rdečo papriko...