Pastirska pita
Glavne jedi - www.mojirecepti.comKrompir olupimo, operemo in narežemo. V slani vodi ga skuhamo do mehkega, nato ga odcedimo. Korenje operemo in narežemo. Čebulo olupimo in sesekljamo. V ponvi segrejemo olje in na njem...
Shepherd (Pastirska pita)
Ostale jedi - www.kulinarika.netPečico segrejemo na 180 stopinj. V slani vodi skuhamo olupljen krompir. Odcedimo in pretlačimo. Zelenjavo narežemo na majhne koščke in jo na olivnem olju prepražimo, dodamo mleto meso...
Ribja pita (fish pie)
Ribe in morske jedi - www.kulinarika.netPečico segrejemo na 180 stopinj. Prepražimo nasekljano čebulo, dodamo ribe in stepena jajčka, peteršilj, kis in drobtine. Za omako zmešamo maslo, moko in mleko, vse skupaj dodamo v...
Pita ostankarica
Glavne jedi - www.kulinarika.netRiž skuhamo v slani vodi, ga odlijemo in ohladimo. Na olju prepražimo drobno narezan por, korenje, bučke, jajčevce, česen in ohladimo. Meso prepražimo na čebuli, začinimo in ohladimo....
Španska pita
Sir, kisle kumarice in šunko (ali katerokoli drugo vrsto delikatese) nasekljamo na kockice. Iz ostalih sestavin naredimo testo in umešamo na kockice narezane šunko, sir in kumarice....
Porova pita
Zmešamo toplo vodo in kvas in ga zlijemo v pirino moko. Dodamo vse sestavine za testo (maslo, sol in mleko) in pustimo počivati pol ure. Razvaljemo testo in ga položimo v model, nato...
Zelenjavna pita
Predjedi - www.mojirecepti.comMaslo in moko z rokami zgnetemo, po potrebi dodamo hladno vodo, da dobimo čvrsto testo. Pokritega pustimo počivati v hladilniku pol ure. Okrogel tortni model namažemo z maslom in potresemo...
Pita Loriana
Ostale jedi - www.kulinarika.netV moko damo drobno narezano maslo in rumenjak. Dodamo sol in dve žlici vode. Zamesimo čvrsto testo. Zavijemo v folijo in damo v hladilnik. Slanino drobno narežemo in prepražimo. Grobo...
Špinačna pita s piščancem
Glavne jedi - www.kulinarika.netNajprej v večjo posodo presejemo moko in ob robovih položimo nadrobljeno maslo. Na sredino naredimo luknjico in damo vanjo rumenjak, žličko soli in kislo smetano. Gnetemo dokler ni...