mineštra
Enolončnice - www.gurman.eupredpriprava Posušen fižol stresemo v veliko skledo in prelijemo z mrzlo vodo. Pustimo, da se namaka čez noč. priprava Fižol odcedimo, stresemo v kozico in prelijemo s hladno vodo....
Mineštra po ljubljansko
Čebulo olupimo in razrežemo na večje kose. Malo popražimo, toliko, da zadiši, ne do rjavega. Dodamo vsebino 1 konzerve fižola (nujno rjavo). Dolijemo malenkost vode, ravno toliko, da...
Mineštra
Sesekljano čebulo prepražimo na masti, dodamo še zrezano zelenjavo. Ko je prepražena, jo zalijemo, solimo, primešamo namočen fižol in začimbe ter kuhamo, da se fižol skoraj zmehča....
Pasulj
Fižol namočimo in ga skupaj z mesom in drobno sesekljano čebulo damo v velik lonec ter zalijemo z vodo. V kozici naredimo prežganje: na maščobi prepražimo strt česen na katerem zarumenimo...
Mineštra mladega vrtnarja
Enolončnice - www.kulinarika.netNa olju prepražimo čebulo in slanino. Dodamo strt česen, narezano zelenjavo in premešamo. Prilijemo 1 dl vode in dušimo. Mehko zelenjavo pomokamo in prepražimo. Prilijemo kostno juho,...
Mineštra
Juhe in zakuhe - www.kulinarika.netNa olju prepražimo čebulo. Dodamo na drobne kocke zrezan krompir in malo zalijemo z vodo. Pokuhamo, da se krompir zmehča. Dodamo na kolesca zrezan por, bučke, gobice, paradižnik ali...
Bučkina jota
Enolončnice - www.kulinarika.netBučke očistimo, prerežemo, odstranimo semenje in naribamo v skledo. Posolimo jih in prelijemo z jabolčnim kisom ter pustimo kako uro, da se bučke dobro prepojijo. Medtem skuhamo krompir,...
Porova mineštra
Enolončnice - www.kulinarika.netPor narežemo na kolobarje, meso narežemo na koščke (velikost po želji). Na malo olja prepražimo čebulo, ko je čebula porumenela, dodamo spasiran korenček. Nato dodamo meso in začimbe...
Mineštra za izbirčne otroke
Juhe in zakuhe - www.kulinarika.net1. Na olju na kratko popražimo nasekljano čebulo in česen, dodamo na kolesca narezan korenček in zalijemo z vodo. 2. Krompir narežemo na kocke, neolupljene bučke na kolobarčke, paradižnik...
Mineštra s fižoleti
Enolončnice - www.kulinarika.netSlanino - špeh narežemo ter jo/ga dušimo, da spusti malce maščobe. Pridenemo vso zelenjavo, primerno narezano, razen fižola in koruze. Dušimo približno 10-15 minut. Solimo, popramo,...